Як приготувати шашлик з курки: три незвичних рецепта

28 квітня 2020, 15:32
Як правильно посмажити шашлик з курячого філе

Курячий шашлик з овочами

Травневі свята – традиційний час для відкриття сезону шашликів. І хоча через карантинні заходи вилазки на природу в Україні будуть обмежені мінімум до 11 травня, ви можете без проблем приготувати смачний шашлик на дачі.

Ми пропонуємо зробити шашлик з курки – це найкорисніший і низькокалорійний варіант. Головне, правильно замаринувати м'ясо і не пересушити його на вугіллі.

Реклама

Курячий шашлик з розмарином

Шашлик з розмарином

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 1 кг курячого філе
  • 1 стакан натурального йогурту
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст.л. нарізаної петрушки
  • 1 ст.л. нарізаного свіжого розмарину
  • Сіль, перець
  • Сік і цедра половини лимона

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Нарізати куряче філе кубиками середнього розміру. Скласти в миску.
  2. Додати йогурт без добавок, видавлений через прес часник, дрібно нарізану петрушку, розмарин, сіль і перець. Додати лимонний сік і цедру.
  3. Добре перемішати і поставити на в холодильник мінімум на півгодини.
  4. Потім насадити куряче філе на шампури, обсмажити на гарячому вугіллі близько 10-15 хвилин, перевертаючи. Не пересушити.
  5. Подавати курячий шашлик з будь-яким соусом і гарніром на свій смак.

Дивіться відео, як правильно приготувати маринад для шашлику:

Реклама

Курячий шашлик з м'ятно-огірковим соусом

Курячий шашлик

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

Для шашлику:

  • 8 курячих грудок
  • 150 мл натурального йогурту
  • 1 ст.л. меленого перцю чилі
  • 1 ст.л. меленого кумина (зіри)
  • 1 ст.л. меленого коріандру
  • 2 ст.л. меленої куркуми

Для соусу:

  • 1 огірок
  • 125 мл натурального йогурту
  • Сік 1/4 лимона
  • Кілька гілочок м'яти
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Курку нарізати середніми кубиками.
  2. Змішати в мисці йогурт і спеції, додати шматочки курки і залишити на 30-60 хвилин.
  3. Дістати курку з маринаду, струсити надлишки. Готувати на шампурах або решітці над добре розігрітими вугіллям близько 15-20 хвилин. Не пересушити.
  4. Для соусу огірок нарізати дрібними кубиками. Зелень помити і порубати. Змішати йогурт з огірком, м'ятою, сіллю і соком лимона.
  5. Подавати курячий шашлик разом з йогуртовим соусом.

Курячі шашлички по-карибські

Шашлик з курки

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 600 г філе курячих грудок або стегенець
  • 2 манго, очищених і нарізаних великими кубиками

Для маринаду:

  • Дрібно натерта шкірка 1 лайма
  • 2 ст.л. соку лайма
  • 1 ч.л. рому, коньяку або хересу
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 1 ч.л. кориці

Спосіб приготування:

  1. Курку помити і нарізати кубиками зі стороною близько 2 см.
  2. Змішати всі інгредієнти для маринаду, додати шматочки курячого філе і ретельно перемішати. Залишити в холодильнику мінімум на 1 годину (можна на ніч).
  3. Курку насадити на шампури (або на дерев'яні шпажки), чергуючи з кубиками манго.
  4. Готувати кебаб на добре розігрітих вугіллі протягом 15-20 хвилин, час від часу повертаючи шампури і змащуючи курку і манго маринадом. Слідкуйте, щоб шматочки манго не підгоріли.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шашлик з курки з помідорами чері. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити шашлик в банці в духовці .