Як приготувати шашлички з курки: покроковий рецепт від Григорія Германа

3 липня 2020, 13:15
Готуємо сатай – азіатські шашлички на дерев'яних шпажках

Сатай з курки

Сатай – страва індонезійської і малайзійської кухні. Це мініатюрний варіант шашлику, який готують з будь-яких видів м'яса, птиці, субпродуктів, дарів моря і багатьох інших продуктів.

Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як приготувати курячі шашлички сатай з арахісовим соусом. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.

Реклама

Сатай з курки

Сатай з курки

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Складові:

  • 700 г курячого філе
  • 200 мл олії
  • 100 мл оцту
  • 4 зубчики часнику
  • 200 мл гострого соусу
  • 200 мл води
  • 200 г арахісової пасти
  • Зелень
  • Цукор
  • Карі
  • Сіль

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Куряче філе наріжте смужками.
  2. Для маринаду змішайте олію, оцет, цукор і карі. Посоліть. Додайте курку і перемішайте.
  3. Подрібніть зелень і часник, засипте в маринад. Дайте постояти 15 хвилин.
  4. Для соусу змішайте білий винний оцет, гострий томатний соус, подрібнений часник, сіль і арахісову пасту.
  5. "Гармошкою" насадіть курку на дерев'яні шпажки. Готуйте 15 хвилин.
  6. Перекладіть шашлички на тарілку і полийте соусом.

Корисна порада

Попередньо замочіть дерев'яні шпажки в холодній воді. Це потрібно, щоб вони не загорілися і не вбирали сік з курки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шашлички зі свинини в соєвому соусі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами шашлику на сковороді .