Як приготувати печериці на грилі

9 червня 2020, 18:32
Сезон літніх пікніків вже почався

Овочевий шашлик з грибами

М'ясо, смажене на вугіллі – це дуже смачно! Але що робити тим, хто не їсть м'яса або дотримується дієти? Можна запекти на грилі різноманітні овочі і гриби: баклажани, кабачки, моркву, цибулю, болгарський перець і печериці.

Ми розповімо, як приготувати на вугіллі гриби і поділимося простими рецептами маринадів для печериць.

Реклама

Маринад для грибів з гірчицею і базиліком

Складові:

  • 500 г свіжих печериць
  • 50 г сметани
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 0,5 ч.л. меленого коріандру
  • 0,5 ч.л. базиліка сушеного
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Гриби на грилі

Реклама

Маринад для грибів з італійськими травами і лимоном

Складові:

  • 500 г свіжих печериць
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 щіпка крупної солі
  • 1 ч.л. італійських трав
  • 1 гілочка чебрецю
  • 0,5 шт. лимона

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Гриби помити і обсушити. Можна просто очистити їх від залишків землі вологою серветкою.
  2. Змішати всі інгредієнти для маринаду.
  3. Залити гриби маринадом, добре перемішати і поставити в холодильник на годину.
  4. Нанизати гриби на шампури або покласти на решітку і відправити на мангал. Запікати на середньому вогні до готовності, близько 10-12 хвилин.

Як подавати печериці

Подавати гриби на грилі можна як гарнір до шашлику, як закуску або як основну страву.

Дивіться відео, як смачно приготувати овочі на грилі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати бограч на вогні. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами овочів на вогні.