Як приготувати збитень з яблуками: рецепт від застуди

23 листопада 2019, 11:05
Збитень – це старовинний напій з медом і прянощами

Збитень з яблуками / Фото: Unsplash

Сидр і збитень з яблуками – дуже схожі напої. Але перший готується на основі нефільтрованого яблучного соку, а другий більше схожий на яблучний компот із прянощами.

Дивіться відео, як приготувати яблучний сидр в домашніх умовах:

Реклама

Ми поділимося рецептом простого збитню, який легко повторити в домашніх умовах. Він ароматизується сушеною м'ятою, імбиром, корицею та гвоздикою.

Читайте також:

Реклама

Збитень: рецепт з яблуками

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 2 яблука
  • 2 ч. л. сушеної м'яти
  • Імбир – за смаком
  • 1 паличка кориці
  • 4 шт. гвоздики
  • 5 ст. л. меду
  • 6 склянок води

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимити і нарізати на шматочки разом зі шкіркою. Викласти в каструлю.
  2. Додати м'яту, імбир, корицю і гвоздику.
  3. Залити все водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити 15 хвилин.
  4. Забрати каструлю з вогню, додати мед, перемішати, закрити кришкою і залишити настоятися 15-20 хвилин.
  5. Гарячий напій процідити, розлити по чашках або склянках і насолоджуватися.

Збитень: користь при застуді

Завдяки великій кількості спецій гарячий збитень відмінно зігріває і має протизапальні властивості. Раніше його пили переважно в зимовий період. А холодним збитнем освіжалися влітку або після лазні.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати яблучне пюре . "Сьогодні" також ділилися рецептом яблучного сидру від Джеймі Олівера.