Як приготувати найсмачнішу великодню паску: рецепт Юлії Висоцької

23 квітня 2019, 07:00
Рецепт святкової випічки від відомої актриси, телеведучої та кулінара

Юлія Висоцька готує паски з апельсиновою цедрою, родзинками і східними прянощами. Виходить дуже смачно й ароматно.

Великодня паска від Юлії Висоцької

Інгредієнти:

Реклама
  • пшеничне борошно – 450 г
  • вершкове масло – 220 г
  • родзинки – 1 стакан
  • цукровий пісок – 150 г
  • апельсини – 1 шт.
  • яєчні жовтки – 4 шт.
  • яєчні білки – 2 шт.
  • дріжджі свіжі – 21 г
  • молоко – 310 мл
  • кардамон стручки – 7 шт.
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • мускатний горіх мелений -1/2 ч. л.
  • цукор ванільний – 1 пакет
  • шафран – 1 щіпка
  • сіль морська -1/2 ч. л.

Рецепт приготування:

1. Духовку попередньо розігріти до 180°С.

2. Шафран замочити в невеликій кількості води.

Реклама

3. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці.

4. Стручки кардамону розламати, вийняти насіння і розтерти його в ступці з мускатним горіхом, цедрою апельсина і ванільним цукром.

5. Ізюм замочити у воді.

Реклама

6. 300 мл молока злегка підігріти.

7. Половину молока відлити і розвести в ньому дріжджі, потім додати 150 г просіяного борошна і замісити опару. Накрити посуд з опарою рушником і залишити на 20 хвилин.

8. Молоко, яке залишилося, ще раз прогріти, додати до нього 200 г попередньо розм'якшеного вершкового масла і почекати, поки воно розчиниться.

9. Збити 3 жовтки з цукром, продовжуючи збивати, ввести молоко з маслом, потім додати розтерті в ступці спеції, ванільний екстракт і проціджену шафранову воду.

10. До опари додати трохи просіяного борошна, 1/4 ч. ложки солі і жовтково-молочну масу. Борошно, що залишилося, вводити порціями, кожного разу вимішуючи, наприкінці вимісити тісто руками, за необхідності додати борошно. Залишити тісто в теплому місці на 2 години.

11. Збити білки з дрібкою солі.

12. Ввести до тіста віджаті родзинки, потім білки і вимісити все разом руками. Викласти тісто в змащені вершковим маслом формочки (або в одну форму побільше) і залишити ще на 30 хвилин, щоб тісто підійшло.

13. Випікати в розігрітій духовці невеликі паски близько 30 хвилин, а велику – близько 40-50 хвилин. Через 20 хвилин випікання змастити паски жовтком, злегка збитим з 1 ст. ложкою молока.

14. За бажанням прикрасити паски білкової глазур'ю.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, якого числа Пасха 2018 року. Також були названі дати вихідних днів на Великдень.