Юлія Висоцька готує паски з апельсиновою цедрою, родзинками і східними прянощами. Виходить дуже смачно й ароматно.
Великодня паска від Юлії Висоцької
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 450 г
- вершкове масло – 220 г
- родзинки – 1 стакан
- цукровий пісок – 150 г
- апельсини – 1 шт.
- яєчні жовтки – 4 шт.
- яєчні білки – 2 шт.
- дріжджі свіжі – 21 г
- молоко – 310 мл
- кардамон стручки – 7 шт.
- ванільний екстракт – 1 ч. л.
- мускатний горіх мелений -1/2 ч. л.
- цукор ванільний – 1 пакет
- шафран – 1 щіпка
- сіль морська -1/2 ч. л.
Рецепт приготування:
1. Духовку попередньо розігріти до 180°С.
2. Шафран замочити в невеликій кількості води.
3. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці.
4. Стручки кардамону розламати, вийняти насіння і розтерти його в ступці з мускатним горіхом, цедрою апельсина і ванільним цукром.
5. Ізюм замочити у воді.
6. 300 мл молока злегка підігріти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
7. Половину молока відлити і розвести в ньому дріжджі, потім додати 150 г просіяного борошна і замісити опару. Накрити посуд з опарою рушником і залишити на 20 хвилин.
8. Молоко, яке залишилося, ще раз прогріти, додати до нього 200 г попередньо розм'якшеного вершкового масла і почекати, поки воно розчиниться.
9. Збити 3 жовтки з цукром, продовжуючи збивати, ввести молоко з маслом, потім додати розтерті в ступці спеції, ванільний екстракт і проціджену шафранову воду.
10. До опари додати трохи просіяного борошна, 1/4 ч. ложки солі і жовтково-молочну масу. Борошно, що залишилося, вводити порціями, кожного разу вимішуючи, наприкінці вимісити тісто руками, за необхідності додати борошно. Залишити тісто в теплому місці на 2 години.
11. Збити білки з дрібкою солі.
12. Ввести до тіста віджаті родзинки, потім білки і вимісити все разом руками. Викласти тісто в змащені вершковим маслом формочки (або в одну форму побільше) і залишити ще на 30 хвилин, щоб тісто підійшло.
13. Випікати в розігрітій духовці невеликі паски близько 30 хвилин, а велику – близько 40-50 хвилин. Через 20 хвилин випікання змастити паски жовтком, злегка збитим з 1 ст. ложкою молока.
14. За бажанням прикрасити паски білкової глазур'ю.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, якого числа Пасха 2018 року. Також були названі дати вихідних днів на Великдень.