Як приготувати найсмачніші ватрушки із сиром

24 жовтня 2019, 09:45
Рецепт ватрушок на сметанному тесті з ванільно-сирною начинкою від знаменитого кондитера Олександра Селезньова

Ватрушки із сиром – рецепт, знайомий нам із самого дитинства. Це круглі, відкриті зверху коржі з начинкою. Найчастіше ватрушки готують, наповнюючи солодкою сирною масою, але зустрічаються і варіанти з варенням, повидлом і навіть картопляним пюре.

Дивіться відео, як спекти сіннабони на власній кухні:

Реклама

Особливість цього рецепта ватрушек в тому, що тісто замішується на сметані без додавання дріжджів.

Читайте також:

Рецепт ватрушок із сиром

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

калорійність:

  • 248 ккал на 100 г

Складові:

Реклама

Для тіста:

  • 400 г борошна
  • 200 г сметани
  • 100 г цукру
  • 50 г маргарину
  • 4 яйця

Для начинки:

  • 200 г сиру
  • 40 г цукрової пудри
  • 1 яйце
  • 20 г борошна
  • 10 г ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Для тіста просіяти борошно через сито. Додати цукор, сметану, яйця і в самому кінці – маргарин. Всі інгредієнти з'єднати в ємності і перемішати до однорідної консистенції. Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
  2. Приготувати сирну начинку. У сир додати ванільний цукор і перемішати. Потім додати 2 ст. л. цукрової пудри, яйце та трохи борошна.
  3. З тіста зробити рівні кульки. Розкачати їх на припорошеному борошном столі. З країв до середини защипнути тісто. Змастити ватрушки яйцем. Викласти сирну начинку в середину кожної ватрушки.
  4. Поставити в духовку при температурі 200 °С на 30 хвилин. Готові ватрушки змастити вершковим маслом.

Секрети приготування ватрушок

  • Щоб випічка вийшла рум'яною та пухкою, до тіста додається трохи маргарину.
  • Готове тісто обов'язково потрібно загорнути в плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин, а в цей час приготувати сирну начинку.
  • Сир вийде особливо смачним, якщо додати до нього ванільний цукор, а для зв'язки – яйце.
  • Щоб тісто не прилипало до столу, розгортаючи, не забувайте пропорошувати його борошном.
  • А щоб ватрушки були рум'яними, їх обов'язково треба змастити яйцем, а відразу після випічки – вершковим маслом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом королівській ватрушки із сиром, горіхами і вишнею. "Сьогодні" також писали, як зробити кошики із сиром і консервованими персиками.