Як приготувати найсмачніші млинці на Масляну: корисні поради

25 лютого 2020, 19:22
Тонкощі приготування млинців

Сковороду для млинців треба добре нагріти

Масляна в 2020 році пройде з 24 лютого по 1 березня. Протягом усього тижня прийнято налягати на різні млинці – з сиром, рибою, медом, ікрою та іншими смачними начинками.

Читайте також:

Реклама

Звичайно, у всіх є свої фірмові рецепти і секрети приготування смачних млинців. Але ці поради допоможуть зробити страву ще краще.

Як зробити млинці ніжними і смачними

  • Тісто краще перемішувати віночком, а не міксером, тоді млинці виходять більш легкі і тонкі.
  • Не забувайте класти в тісто як сіль, так і цукор. Якщо буде солона начинка, солі кладеться більше і навпаки.
  • Тонкі млинці на молоці краще виходять, якщо сковороду промазати шматочком несолоного сала.
  • Тісто потрібно зачерпувати невеликим ополоником, наливати його в середину сковороди і трохи покрутити її, щоб тісто рівномірно розлилося по всій поверхні.
  • "Мереживні" млинці виходять так: 100 г кефіру змішати з 100 г борошна і содою на кінчику чайної ложки, влити в нього стільки окропу, щоб воно стало консистенції кефіру.
  • Якщо немає можливості смажити на спеціальній борошна, то не забувайте звичайну попередньо прожарити і дати охолонути. Тоді млинці не будуть прилипати.
  • Щоб уникнути грудочок в тісті, борошно просівають перед замісом.

Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці:

Реклама

Рецепт найсмачніших млинців на Масляну

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 232 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 л молока
  • 10 яєць
  • 330-350 г борошна
  • 2-3 ст.л. цукру
  • Сіль
  • 100-150 мл олії

Спосіб приготування:

  1. Перемішайте яйця з цукром і сіллю.
  2. Частинами додайте просіяне борошно і молоко і розмішайте, щоб не було грудочок.
  3. В кінці влийте олію.
  4. Смажте млинці на гарячій сковороді з олією з двох сторін. Коли краю підрум'яняться, млинець можна перевертати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вибрати борошно для млинців. "Сьогодні" також ділилися рецептами млинців від Юлії Висоцької .