Як приготувати салат олів'є зі свіжими огірками на Новий рік

17 грудня 2019, 09:00
Ми пропонуємо більш легкі рецепти класичного новорічного салату

Олів'є зі свіжими огірками

Салат олів'є майже у всіх асоціюється з зимовими святами , І це не дивно, адже він досить важкий і ситний. Але його можна зробити більш дієтичним за рахунок додавання свіжих огірків. Крім цього, варену ковбасу варто замінити куркою, а консервований горошок – свіжим або замороженим. Деякі навіть роблять олів'є з рибою, креветками або кальмарами.

Дивіться відео про секрети приготування салату олів'є:

Реклама

Всі інгредієнти для салату повинні бути охолодженими. Яйця, м'ясо і овочі рекомендується відварити заздалегідь, щоб вони повністю охололи. Для заправки слід використовувати якісний майонез. Найкраще приготувати майонез самостійно або ж купити готовий соус від перевіреного виробника.

Олів'є з вареною ковбасою і свіжими огірками

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

Реклама
  • Картопля – 300 г
  • Варена ковбаса – 300 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Свіжі огірки – 2 шт.
  • Майонез – 150 г
  • Консервований зелений горошок – 150 г
  • Зелена цибуля – 3 гілочки
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Нарізати варену картоплю невеликими кубиками. Картоплю краще зварити заздалегідь в мундирах, остудити, а потім використовувати для приготування салату. Важливо, щоб картопля не розварилася, а зберегла свою форму.
  2. Нарізати кубиками варену ковбасу.
  3. Потім нарізати зварені круто яйця.
  4. Нарізати кубиками свіжі огурци.По бажанням їх можна очистити від шкірки.
  5. Перемішати всі підготовлені і нарізані продукти в глибокій мисці. Посолити і заправити майонезом.
  6. Дати настоятися 15-20 хвилин в холодильнику

Рецепт олів'є зі свіжими огірками і куркою

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • Куряче філе (можна взяти філе стегон) – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Свіжий зелений горошок – 250 г
  • Свіжі огірки – 3 шт.
  • Майонез – 250 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварити в шкірці картоплю і моркву, остудити і почистити.
  2. Зелений горошок відварити в підсоленій воді до м'якості.
  3. Яйця відварити круто, остудити і почистити.
  4. Куряче філе помити і відварити в підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Остудити.
  5. Всі інгредієнти нарізати кубиками.
  6. Додати зелений горошок і заправити майонезом. Посолити і поперчити за смаком і подати до столу.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами салату олів'є від Даші Малахової . "Сьогодні" також писали, як приготувати салат "Цезар" з куркою .