Головна Сьогодні

Як приготувати олів'є на Новий рік: ТОП-5 рецептів

Кращі рецепти олів'є на Новий рік

Олів'є – один з найпопулярніших салатів . Він вважається святковим і традиційним новорічним.

Дивіться відео, в чому секрет салату олів'є:

Незмінними компонентами олів'є можна назвати яйця, картоплю, зелений горошок і майонез, інші інгредієнти можуть варіюватися до безкінечності.

Олів'є: традиційний рецепт з ковбасою

Олів'є на Новий рік
Олів'є на Новий рік
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 3 картоплини середнього розміру
  • 3-4 морквини
  • 4-5 яєць
  • 350 г шинки або докторської ковбаси
  • 450 г консервованого зеленого горошку
  • 5-6 солоних огірків
  • 5 стеблин зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу
  • 250 г майонезу (бажано домашнього)
  • Сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і моркву вимити щіткою і відварити в підсоленій воді до готовності. Яйця відварити окремо. Очистіть і наріжте кубиками зі стороною 5 мм. Такими ж кубиками наріжте шинку.
  2. Змішайте всі інгредієнти в салатник, додайте дрібно нарізану зелену цибулю і кріп. Приправте чорним перцем, заправте майонезом і поставте в холодильник.
  3. Якщо солоні огірки з великим насінням – видаліть їх. Потім наріжте кубиками такого ж розміру. Складіть в окремий контейнер. Злийте рідину з горошку, горошок перекладіть в окремий контейнер.
  4. Перед подачею на стіл додайте в салат солоні огірки і зелений горошок. Ще раз перемішайте салат, спробуйте і за необхідності додайте сіль і чорний перець.

Олів'є з креветками

Олів'є з креветками
Олів'є з креветками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 200 г варених очищених креветок
  • 3 середніх картоплини
  • 1 велика морква
  • 3 яйця
  • 2 мариновані огірки
  • 100 г горошку
  • 150 г домашнього майонезу
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Невеликі креветки залиште цілком, а великі поріжте.
  2. Картоплю і моркву відваріть в шкірці, причому моркву краще варити в окремій ємності, додавши при готуванні у воду дрібку цукру – так буде смачніше.
  3. Картоплю і круто зварені яйця після варіння краще відразу опустити в холодну воду, щоб було легше їх чистити.
  4. Картопля, морква, огірки, очищене яблуко дрібно поріжте і покладіть в салатник разом з креветками.
  5. Яйця потрібно очистити і натерти на крупній тертці.
  6. Трохи посоліть і заправте майонезом. При подачі на стіл прикрасьте зеленню.

Олів'є з куркою і свіжими огірками

Олів'є зі свіжими огірками
Олів'є зі свіжими огірками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе (можна взяти філе стегон)
  • 3 шт. картоплі
  • 3 яйця
  • 1 морква
  • 250 г замороженого горошку
  • 2-3 свіжих огірки
  • Майонез – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відваріть в шкірці картоплю і моркву, остудіть і почистіть.
  2. Зелений горошок відварити в підсоленій воді до м'якості. Це займе приблизно 5 хвилин від моменту закипання.
  3. Яйця відварити круто, остудити і почистити.
  4. Куряче філе помийте і відваріть у підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Остудіть.
  5. Всі інгредієнти наріжте кубиками.
  6. Додайте зелений горошок і заправте майонезом. Посоліть і поперчіть за смаком.

Справжній салат олів'є: класичний рецепт

Олів'є з раковими шийками
Олів'є з раковими шийками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти

  • 200 г перепілки
  • 240 г ракових шийок
  • 120 г вареної картоплі
  • 60 г вареної моркви
  • 100 г горошку
  • 100 г солоних огірків
  • 40 г подрібнених каперсів
  • 140 г домашнього майонезу
  • 8 перепелиних яєць
  • Трюфельна олія – на смак
  • Сіль за смаком

Для майонезу:

  • 800 г рослинного масла
  • 1 жовток
  • 7 г білого оцту
  • 80 г дижонсько гірчиці
  • 8 г солі
  • 40 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Перепілку запечіть із сіллю і перцем в духовці до готовності. Остудіть і розберіть на філе.
  2. Всі нарізані овочі змішайте з м'ясом, раковими шийками і заправте домашнім майонезом.
  3. У глибоку тарілку викладіть готовий салат. Прикрасьте половинками варених перепелиних яєць і раковими шийками. Злегка капніть на салат трюфельної олії.
  4. Щоб приготувати домашній майонез, збийте жовток, додайте гірчицю, рослинну олію, оцет, сіль і цукор. Все ретельно перемішайте.

Олів'є з яловичиною

Олів'є з мясом
Олів'є з мясом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 250 г вареної яловичини (тазостегнова частина)
  • 150 г вареної картоплі
  • 150 г вареної моркви
  • 150 г консервованого зеленого горошку
  • 150 г солоних огірків
  • 4 зварених круто яйця
  • 75 г майонезу
  • 75 г сметани жирністю від 10%
  • 5-7 г російської гірчиці
  • 10 г свіжої пряної зелені
  • Сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Яловичину, картоплю, моркву, солоні огірки і яйця наріжте дрібними кубиками (розміром приблизно з горошину).
  2. Змішайте в одній мисці і додайте зелений горошок.
  3. Перемішайте, посоліть, поперчіть і заправте сумішшю з майонезу, сметани і гірчиці. При подачі прикрасьте зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати олів'є з куркою . "Сьогодні" також ділилися рецептом олів'є з авокадо від Аніти Луценко .

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти