Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як приготувати олів'є на Новий рік-2022: 5 топових рецептів

Це салат із шинкою, з куркою та свіжими огірками, яловичиною, креветками і навіть раковими шийками. Не забувайте добре зливати воду з горошку і позбавлятися рідини, якщо використовуєте солоні огірки
Найкращі рецепти олів'є на Новий рік-2022
Найкращі рецепти олів'є на Новий рік-2022

Підготовка до Нового року – це відповідальність. Насамперед для тих, хто любить готувати.

Ми пропонували вам випробувати абсолютно нові рецепти салатів, але як без класичних? Без тих, без яких новорічний стіл не є новорічним.

Реклама

Нижче представлені 5 різних олів'є – від традиційного до цікавої варіяції з креветками.

Олів'є: традиційний рецепт з шинкою або ковбасою

Олів'є на Новий рік
Олів'є на Новий рік

Інгредієнти:

Реклама
  • 3 картоплини середнього розміру;
  • 3-4 морквини;
  • 4-5 яєць;
  • 350 г шинки або докторської ковбаси;
  • 450 г консервованого зеленого горошку;
  • 5-6 солоних огірків;
  • 5 стеблин зеленої цибулі;
  • 1 пучок кропу;
  • 250 г майонезу;
  • сіль, чорний мелений перець.

Як приготувати

  1. Картоплю і моркву вимити щіткою і відварити в підсоленій воді до готовності. Яйця відварити окремо. Очистіть і наріжте кубиками зі стороною 5 мм. Такими ж кубиками наріжте шинку.
  2. Змішайте всі інгредієнти в салатник, додайте дрібно нарізану зелену цибулю і кріп. Приправте чорним перцем, заправте майонезом і поставте в холодильник.
  3. Якщо солоні огірки з великим насінням – видаліть їх. Потім наріжте кубиками такого ж розміру. Складіть в окремий контейнер. Злийте рідину з горошку, горошок перекладіть в окремий контейнер.
  4. Перед подачею на стіл додайте в салат солоні огірки і зелений горошок. Ще раз перемішайте салат, спробуйте і за необхідності додайте сіль і чорний перець.

Читайте також:

Олів'є з креветками

Олів'є з креветками
Олів'є з креветками

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г варених очищених креветок;
  • 3 середніх картоплини;
  • 1 велика морква;
  • 3 яйця;
  • 2 мариновані огірки;
  • 100 г горошку;
  • 150 г домашнього майонезу;
  • сіль – за смаком.

Як приготувати:

  1. Невеликі креветки залиште цілком, а великі поріжте.
  2. Картоплю і моркву відваріть в шкірці, причому моркву краще варити в окремій ємності, додавши при готуванні у воду дрібку цукру – так буде смачніше.
  3. Картоплю і круто зварені яйця після варіння краще відразу опустити в холодну воду, щоб було легше їх чистити.
  4. Картопля, морква, огірки, очищене яблуко дрібно поріжте і покладіть в салатник разом з креветками.
  5. Яйця потрібно очистити і натерти на крупній тертці.
  6. Трохи посоліть і заправте майонезом. При подачі на стіл прикрасьте зеленню.

Читайте також:

Олів'є з куркою і свіжими огірками

Олів'є зі свіжими огірками
Олів'є зі свіжими огірками

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе (можна взяти філе стегон);
  • 3 шт. картоплі;
  • 3 яйця;
  • 1 морква;
  • 250 г замороженого горошку;
  • 2-3 свіжих огірки;
  • майонез, сіль, перець – за смаком.

Як приготувати:

  1. Відваріть в шкірці картоплю і моркву, остудіть і почистіть.
  2. Зелений горошок відварити в підсоленій воді до м'якості. Це займе приблизно 5 хвилин від моменту закипання.
  3. Яйця відварити круто, остудити і почистити.
  4. Куряче філе помийте і відваріть у підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Остудіть.
  5. Всі інгредієнти наріжте кубиками.
  6. Додайте зелений горошок і заправте майонезом. Посоліть і поперчіть за смаком.

Читайте також:

Справжній олів'є: класичний рецепт

Олів'є з раковими шийками
Олів'є з раковими шийками

Інгредієнти:

  • 200 г перепілки;
  • 240 г ракових шийок;
  • 120 г вареної картоплі;
  • 60 г вареної моркви;
  • 100 г горошку;
  • 100 г солоних огірків;
  • 40 г подрібнених каперсів;
  • 140 г домашнього майонезу;
  • 8 перепелиних яєць;
  • Трюфельна олія, сіль – за смаком.

Для майонезу:

  • 800 г олії;
  • 1 жовток;
  • 7 г білого оцту;
  • 80 г діжонської гірчиці;
  • 8 г солі;
  • 40 г цукру.

Як приготувати

  1. Перепілку запечіть із сіллю і перцем в духовці до готовності. Остудіть і розберіть на філе.
  2. Всі нарізані овочі змішайте з м'ясом, раковими шийками і заправте домашнім майонезом.
  3. У глибоку тарілку викладіть готовий салат. Прикрасьте половинками варених перепелиних яєць і раковими шийками. Злегка капніть на салат трюфельної олії.
  4. Щоб приготувати домашній майонез, збийте жовток, додайте гірчицю, рослинну олію, оцет, сіль і цукор. Все ретельно перемішайте.

Олів'є з яловичиною

Олів'є з мясом
Олів'є з мясом

Інгредієнти:

  • 250 г вареної яловичини;
  • 150 г вареної картоплі;
  • 150 г вареної моркви;
  • 150 г консервованого зеленого горошку;
  • 150 г солоних огірків;
  • 4 зварених круто яйця;
  • 75 г майонезу;
  • 75 г сметани жирністю від 10%;
  • 5-7 г російської гірчиці;
  • 10 г свіжої пряної зелені;
  • сіль, мелений чорний перець.

Як приготувати:

  1. Яловичину, картоплю, моркву, солоні огірки і яйця наріжте дрібними кубиками (розміром приблизно з горошину).
  2. Змішайте в одній мисці і додайте зелений горошок.
  3. Перемішайте, посоліть, поперчіть і заправте сумішшю з майонезу, сметани і гірчиці. При подачі прикрасьте зеленню.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти