Як приготувати олів'є на Новий рік: ТОП-5 рецептів
Кращі рецепти олів'є на Новий рік
Олів'є – один з найпопулярніших салатів . Він вважається святковим і традиційним новорічним.
Дивіться відео, в чому секрет салату олів'є:
Незмінними компонентами олів'є можна назвати яйця, картоплю, зелений горошок і майонез, інші інгредієнти можуть варіюватися до безкінечності.
Олів'є: традиційний рецепт з ковбасою
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 3 картоплини середнього розміру
- 3-4 морквини
- 4-5 яєць
- 350 г шинки або докторської ковбаси
- 450 г консервованого зеленого горошку
- 5-6 солоних огірків
- 5 стеблин зеленої цибулі
- 1 пучок кропу
- 250 г майонезу (бажано домашнього)
- Сіль, чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Картоплю і моркву вимити щіткою і відварити в підсоленій воді до готовності. Яйця відварити окремо. Очистіть і наріжте кубиками зі стороною 5 мм. Такими ж кубиками наріжте шинку.
- Змішайте всі інгредієнти в салатник, додайте дрібно нарізану зелену цибулю і кріп. Приправте чорним перцем, заправте майонезом і поставте в холодильник.
- Якщо солоні огірки з великим насінням – видаліть їх. Потім наріжте кубиками такого ж розміру. Складіть в окремий контейнер. Злийте рідину з горошку, горошок перекладіть в окремий контейнер.
- Перед подачею на стіл додайте в салат солоні огірки і зелений горошок. Ще раз перемішайте салат, спробуйте і за необхідності додайте сіль і чорний перець.
Олів'є з креветками
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 200 г варених очищених креветок
- 3 середніх картоплини
- 1 велика морква
- 3 яйця
- 2 мариновані огірки
- 100 г горошку
- 150 г домашнього майонезу
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Невеликі креветки залиште цілком, а великі поріжте.
- Картоплю і моркву відваріть в шкірці, причому моркву краще варити в окремій ємності, додавши при готуванні у воду дрібку цукру – так буде смачніше.
- Картоплю і круто зварені яйця після варіння краще відразу опустити в холодну воду, щоб було легше їх чистити.
- Картопля, морква, огірки, очищене яблуко дрібно поріжте і покладіть в салатник разом з креветками.
- Яйця потрібно очистити і натерти на крупній тертці.
- Трохи посоліть і заправте майонезом. При подачі на стіл прикрасьте зеленню.
Олів'є з куркою і свіжими огірками
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 2 курячих філе (можна взяти філе стегон)
- 3 шт. картоплі
- 3 яйця
- 1 морква
- 250 г замороженого горошку
- 2-3 свіжих огірки
- Майонез – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Відваріть в шкірці картоплю і моркву, остудіть і почистіть.
- Зелений горошок відварити в підсоленій воді до м'якості. Це займе приблизно 5 хвилин від моменту закипання.
- Яйця відварити круто, остудити і почистити.
- Куряче філе помийте і відваріть у підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Остудіть.
- Всі інгредієнти наріжте кубиками.
- Додайте зелений горошок і заправте майонезом. Посоліть і поперчіть за смаком.
Справжній салат олів'є: класичний рецепт
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти
- 200 г перепілки
- 240 г ракових шийок
- 120 г вареної картоплі
- 60 г вареної моркви
- 100 г горошку
- 100 г солоних огірків
- 40 г подрібнених каперсів
- 140 г домашнього майонезу
- 8 перепелиних яєць
- Трюфельна олія – на смак
- Сіль за смаком
Для майонезу:
- 800 г рослинного масла
- 1 жовток
- 7 г білого оцту
- 80 г дижонсько гірчиці
- 8 г солі
- 40 г цукру
Спосіб приготування:
- Перепілку запечіть із сіллю і перцем в духовці до готовності. Остудіть і розберіть на філе.
- Всі нарізані овочі змішайте з м'ясом, раковими шийками і заправте домашнім майонезом.
- У глибоку тарілку викладіть готовий салат. Прикрасьте половинками варених перепелиних яєць і раковими шийками. Злегка капніть на салат трюфельної олії.
- Щоб приготувати домашній майонез, збийте жовток, додайте гірчицю, рослинну олію, оцет, сіль і цукор. Все ретельно перемішайте.
Олів'є з яловичиною
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 250 г вареної яловичини (тазостегнова частина)
- 150 г вареної картоплі
- 150 г вареної моркви
- 150 г консервованого зеленого горошку
- 150 г солоних огірків
- 4 зварених круто яйця
- 75 г майонезу
- 75 г сметани жирністю від 10%
- 5-7 г російської гірчиці
- 10 г свіжої пряної зелені
- Сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Яловичину, картоплю, моркву, солоні огірки і яйця наріжте дрібними кубиками (розміром приблизно з горошину).
- Змішайте в одній мисці і додайте зелений горошок.
- Перемішайте, посоліть, поперчіть і заправте сумішшю з майонезу, сметани і гірчиці. При подачі прикрасьте зеленню.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати олів'є з куркою . "Сьогодні" також ділилися рецептом олів'є з авокадо від Аніти Луценко .
Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше