"Цезар" з тунцем
Ми звикли готувати "Цезар" з куркою, але його можна зробити і з іншим гарніром: слабосоленим або запеченим лососем, креветками або тунцем. Останній – чудовий продукт для профілактики і підтримання здоров'я загалом, він підходить для дієтичного харчування.
Дивіться відео, як приготувати "Цезар" з куркою гриль:
Читайте також:
"Цезар" з тунцем
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 142 ккал на 100 г
Для салату:
- 1 пучок салатної зелені
- 1-2 свіжих огірка
- 1/2 невеликої солодкої моркви
- Жменя помідорів чері
- 4-5 перепелиних яєць
- 1-2 банки тунця шматочками
Для заправки:
- 150 г майонезу
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1-2 зубчики часнику
- 2-3 анчоуса
Для крутонів:
- 1/2 невеликої чіабатти
- 25 мл олії
- 1/2 зубчики часнику
- Сіль
Спосіб приготування:
- Зелень помити і обсушити, викласти на тарілку.
- Перепелині яйця відварити 5 хвилин, остудити і почистити. Розрізати навпіл.
- Чіабатту нарізати на шматочки або порвати руками. Перемішати олію з подрібненим часником, посолити. Полити хліб олійною сумішшю, добре перемішати і запекти в протягом 5 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці.
- Викласти на зелень терту моркву, нарізані огірки, половинки помідорів чері, перепелині яйця, консервованого тунця і сухарики.
- Зробити заправку. Пропустити часник через прес і розтерти разом з анчоусами. Перемішати всі інгредієнти з майонезом і перемішати до однорідності.
- Заправити салат після подачі.
Чим корисний тунець
- знижує ризик серцево-судинних захворювань;
- нормалізує рівень цукру в крові;
- покращує роботу нервової системи,
- перешкоджає розвитку онкологічних захворювань;
- підтримує роботу опорно-рухового апарату.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з тунцем і огірком. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з тунця з грінками.