Як приготувати салат "Цезар" з тунцем

20 січня 2020, 12:05
Рецепт смачного салату з консервованим тунцем

"Цезар" з тунцем

Ми звикли готувати "Цезар" з куркою, але його можна зробити і з іншим гарніром: слабосоленим або запеченим лососем, креветками або тунцем. Останній – чудовий продукт для профілактики і підтримання здоров'я загалом, він підходить для дієтичного харчування.

Дивіться відео, як приготувати "Цезар" з куркою гриль:

Реклама

Читайте також:

"Цезар" з тунцем

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 142 ккал на 100 г

Для салату:

Реклама
  • 1 пучок салатної зелені
  • 1-2 свіжих огірка
  • 1/2 невеликої солодкої моркви
  • Жменя помідорів чері
  • 4-5 перепелиних яєць
  • 1-2 банки тунця шматочками

Для заправки:

  • 150 г майонезу
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2-3 анчоуса

Для крутонів:

  • 1/2 невеликої чіабатти
  • 25 мл олії
  • 1/2 зубчики часнику
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Зелень помити і обсушити, викласти на тарілку.
  2. Перепелині яйця відварити 5 хвилин, остудити і почистити. Розрізати навпіл.
  3. Чіабатту нарізати на шматочки або порвати руками. Перемішати олію з подрібненим часником, посолити. Полити хліб олійною сумішшю, добре перемішати і запекти в протягом 5 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці.
  4. Викласти на зелень терту моркву, нарізані огірки, половинки помідорів чері, перепелині яйця, консервованого тунця і сухарики.
  5. Зробити заправку. Пропустити часник через прес і розтерти разом з анчоусами. Перемішати всі інгредієнти з майонезом і перемішати до однорідності.
  6. Заправити салат після подачі.

Чим корисний тунець

  • знижує ризик серцево-судинних захворювань;
  • нормалізує рівень цукру в крові;
  • покращує роботу нервової системи,
  • перешкоджає розвитку онкологічних захворювань;
  • підтримує роботу опорно-рухового апарату.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з тунцем і огірком. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з тунця з грінками.