Як приготувати рибу по-грецьки з морквою і томатним соусом

23 березня 2020, 19:27
Простий рецепт смаженої риби з овочами

Смажена риба по-грецьки

Риба по-грецьки готується зі шматочків філе з додаванням моркви, цибулі, томатного соусу і спецій. Після смаження рибу деякий час тушкують в заздалегідь підготовленому соусі. Незважаючи на назву, це блюдо належить до польської кухні.

Читайте також:

Реклама

Для рецепта бажано вибирати морську рибу з щільною м'якоттю. Ідеально підійдуть тріска, хек або минтай. Готувати рибу по-грецьки краще заздалегідь, так як їй необхідно настоятися перед подачею.

Риба по-грецьки з морквою

Смажена риба по-грецьки

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 147 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 700-750 г рибного філе
  • 3 шт. ріпчастої цибулі
  • 3 моркви
  • Сіль, мелений перець
  • 4 ст.л. томатної пасти або соусу
  • Спеції для риби
  • Соняшникова олія

Спосіб приготування:

  1. Рибу помити, розрізати на порційні шматки і приправити за смаком.
  2. Цибулю і моркву почистити і помити.
  3. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити на олії до прозорості.
  4. Моркву натерти на крупній тертці, додати до цибулі і продовжувати обсмажувати на невеликому вогні, поки морква не стане м'якою.
  5. Потім додати томатну пасту або соус. Ретельно перемішати, зменшити вогонь і тушкувати 10 хвилин. Додати трохи солі і спецій.
  6. На сковорідку викласти частину овочевої подушки, на неї помістити рибне філе. Зверху рибу рясно покрити залишилася морквяно-цибулевої сумішшю і тушкувати ще 20 хвилин на слабкому вогні.

Як подавати страву

Рибу по-грецьки прикрасити зеленню і подавати гарячої або холодної. Як гарнір можна приготувати відварений рис, картоплю або кускус.

Дивіться відео, як приготувати рибу на мангалі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію . "Сьогодні" також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької .