Як приготувати рисовий пудинг на топленому молоці

13 січня 2020, 16:57
Рецепт класичного пудингу з рису

Рисовий пудинг

Рисовий пудинг готується з круглозернистого рису, змішаного з водою або молоком, іноді з додаванням інших інгредієнтів. Зазвичай його подають на сніданок або на десерт. В останньому випадку в страву додається підсолоджувач: цукор, мед, варення або згущене молоко.

Дивіться відео, як зварити смачну гарбузову кашу:

Реклама

Читайте також:

Рисовий пудинг на топленому молоці

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 111 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 70 г рису
  • 500 мл топленого молока
  • 150 г вершків для збивання 33-38%
  • 1 ст.л. цукру
  • Ягоди – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рис промити і висипати в каструлю. Влити молоко.
  2. Поставити на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 40 хвилин. Час від часу помішуйте, інакше може підгоріти.
  3. В кінці додати цукор, перемішати і остудити. Поставити в холодильник і дати охолонути.
  4. Збити холодні вершки і додати в кашу, попередньо її розім'явши.

Як подавати пудинг

Розкласти по мисках, прикрасити кислими ягодами, шоколадною стружкою або меленою корицею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пудингу з насінням Чіа від Мирослави Ульянін. "Сьогодні" також розповідали, як правильно варити рис .