Як приготувати рис з замороженими овочами в мультиварці

28 січня 2020, 19:17
Простий рецепт рису з овочами

Рис з замороженими овочами

Рис із замороженими овочами в мультиварці можна подавати як основну страву або як гарнір до м'яса, птиці або риби. Для цього рецепта найкраще підійде довгозерний рис – він не злипається, не розварюється і виходить розсипчастим.

Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:

Реклама

Читайте також:

Рис із замороженими овочами в мультиварці

Реклама

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 112 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 склянки рису
  • Рослинна олія
  • По 1/2 ч.л. чорної гірчиці, куркуми, кумина
  • 250-300 г заморожених овочів (стручкової квасолі, зеленого горошку, перцю)
  • 1 помідор
  • 1 маленька морква
  • 3 склянки води
  • 1,5 ч.л. крупної солі або за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рис промити кілька разів і добре злити воду.
  2. Включити мультиварку в режим "Смаження". Налити в чашу мультиварки трохи олії. Покласти спеції.
  3. Додати натерту моркву і заморожені овочі. Закрити кришку мультиварки і обсмажувати овочі протягом 10 хвилин (під час обсмажування один-два рази перемішати).
  4. Додати нарізаний помідор і промитий рис. Перемішати.
  5. Обсмажувати ще п'ять хвилин. Налити гарячу воду і посолити.
  6. Закрити кришку, включити режим "Рис" і готувати до звукового сигналу.

На замітку

Щоб відміряти інгредієнти, використовуйте стакан для мультиварки ємністю 160 мл.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плов зі свинини в мультиварці . "Сьогодні" також розповідали, як варити рис для суші .