Готуємо правильний рис для домашніх суші та ролів

23 лютого 2021, 11:37
Щоб суші не розвалювалися і добре тримали форму, рис має бути клейким

Фото: instagram.com/sushinostra/

Подарували набір для домашніх суші і пора б його використати за призначенням? Для цього важливо знати декілька правил з приготування рису. Адже нам важливо, щоб японська страва вийшла найсмачнішою. У цьому матеріалі знайдете рекомендації, як правильно зварити рис для суші або ролів.

Який рис вибрати для домашніх суші?

Реклама

Ясна річ, що коричневий рис для суші не годиться. Білий шліфований, довгозернистий теж не беріть. Найвдаліший рис, вірніше, найправильніший – це круглозернистий. Він клейкіший через велику кількість крохмалю.

Як правильно промивати рис?

Рис треба промивати доти, доки вода не стане прозорою. Після промивання рису перекладіть його на сито і дайте постояти близько години.

Реклама

Читайте також:

Що ще, крім рису, нам знадобиться?

  • Рис (круглозернистий) – 200 г
  • Вода – 250 мл
  • Рисовий оцет – 7 ст. л.
  • Цукор – ½ ч. л.
  • Морська сіль – 2 ч. л.

Як зварити правильний рис для суші?

Реклама

Фото: instagram.com/sushinostra/

  • Ретельно промийте рис для суші в холодній воді, доки вона не стане прозорою.
  • Покладіть рис у каструлю та залийте водою. Накрийте каструлю кришкою. На середньому вогні доведіть до кипіння.
  • Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть рис ще 10 хвилин, доки рис не вбере всю воду.
  • Зніміть каструлю з вогню і дайте постояти ще 10 хвилин, не відкриваючи кришку.
  • Для оцтової суміші змішайте рисовий оцет або білий винний оцет з цукром і сіллю до повного розчинення.
  • Полийте сумішшю рис, потім змішайте рис із сумішшю, перевертаючи, але не перемішуючи. Важливо: перемішувати рис із сумішшю бажано дерев'яною лопаткою.
  • Перед приготуванням суші дайте рису охолонути.

Як зробити тезу?

Тезу – важливий інгредієнт при приготуванні суші. Управлятися з рисом найкраще руками, а ідеальний спосіб не дозволити рису прилипати до рук – використовувати тезу. Тезу – проста в приготуванні суміш однієї частини оцту і однієї частини води. Обробивши тезу руки, умочіть у тезу серветку, щоби протирати ніж після того, як ви зробите і наріжете кілька ролів.

Тут дізнаєтеся, як посмажити смачний рис.