Як приготувати пісний салат з буряка: ТОП-5 рецептів

13 грудня 2018, 17:40
Кращі рецепти салатів без майонезу та сметани

Пісний салат з буряка. Фото: depositphotos.com

У 2018 році Різдвяний піст розпочнеться 28 листопада і триватиме до 6 січня. Протягом 40 днів церковний статут забороняє вживати в їжу будь-які продукти тваринного походження – м'ясо, яйця і молоко. Під час посту можна їсти крупи, бобові, овочі і фрукти. Ми поділимося кращими рецептами пісних салатів з буряка. Вони багаті на клітковину, вітаміни і швидко дарують відчуття ситості. 

Вінегрет з квашеною капустою і грибами

Реклама
Вінегрет з капустою і грибами
Фото: freepik.com

Складові:

  • 4 картоплини
  • 2 буряки
  • 300 г квашеної капусти
  • 300 г маринованих білих грибів
  • 4 солоних огірки
  • 2 моркви
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Буряк, моркву і картоплю попередньо запекти до готовності, потім почистити і нарізати дрібними кубиками.
  2. Цибулю почистити і дрібно порубати.
  3. Огірки і гриби нарізати кубиками, змішати з запеченими овочами.
  4. Квашену капусту віджати, порізати і додати до овочів разом з цибулею.
  5. Вінегрет посолити, заправити олією. Дати вінегрету настоятися перед подачею.

Пісний салат з буряка і апельсинів

Реклама
Салат з буряка і апельсинів
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 1 варений або печений буряк (приблизно 200 г)
  • 1 апельсин
  • дрібно натерта цедра апельсина
  • жменя смажених волоських горіхів
  • салатний мікс або рукола

Для заправки:

  • 3 ст. л оливкової олії
  • 2 ст. л апельсинового соку
  • 1 ч.л. меду
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці
  • сіль перець

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Буряк очистити, нарізати пластинками.
  2. Апельсин почистити і розібрати на дольки, видаливши білі плівки і кісточки.
  3. Викласти на тарілку промите салатне листя, шматочки буряка і апельсина. Посипати горіхами і цедрою.
  4. Змішати всі інгредієнти заправки і полити салат.

Пісний салат з буряка, моркви і яблук

Салат з буряка, яблук і моркви 
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 невеликий буряк
  • 1 невелика морква
  • половина яблука
  • лимонний сік
  • рослинна олія
  • суміш сухих трав
  • сіль перець

Рецепт приготування:

  1. Відварити буряк і натерти на тонкій тертці.
  2. Посолити, поперчити, побризкати частиною лимонного соку і рослинної олії.
  3. Зверху натерти очищену моркву, потім яблуко нашаткувати тонкими скибочками.
  4. Ще раз посолити, поперчити, скропити лимонним соком і олією, посипати травами.

Салат із сирого буряка з грушею

Салат з буряка та груші
Фото: laperla-foto.livejournal.com

Складові:

  • 1 невеликий буряк
  • 1 маленька морква
  • 1 стигла, але тверда груша
  • 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 ст. л. свіжовичавленого апельсинового соку
  • 3 ч. л. рослинної олії
  • морська сіль, мелений чорний перець
  • насіння льону, кунжуту

Рецепт приготування:

  1. Приготувати заправку. Збити виделкою лимонний і апельсиновий сік з маслом,
  2. додати сіль і перець за смаком.
  3. Буряк, моркву і грушу почистити і нарізати соломкою, полити заправкою і перемішати.
  4. При подачі посипати підсмаженими на сухій сковороді насінням льону і кунжуту, відразу ж подати до столу.

Пісний салат з буряка з часником і горіхами

Салат з тертого буряка
Фото: pixabay.com

Складові: 

  • 3 буряки
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, мелений перець
  • оливкова або рослинна олія
  • 50 г волоських горіхів

Рецепт приготування:

 

  1. Буряк помити і запекти в духовці до м'якості, загорнувши у фольгу. Охолодити, почистити і натерти на крупній тертці.
  2. Часник почистити, пропустити через прес.
  3. Горіхи підсушити в духовці або на сковороді, дрібно порубати.
  4. Змішати буряк, часник, масло, сіль і перець. Готовий салат посипати горіхами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вітамінний салат з квашеної капусти з журавлиною.

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: