Тушена капуста з грибами
Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Під час посту церковний статут забороняє будь-які продукти тваринного походження: м'ясо, птицю, молоко і яйця. Риба дозволена лише в деякі дні.
Ми пропонуємо приготувати на обід смачну тушковану капусту з грибами і томатним соусом. Її можна подавати як основну страву або гарнір.
Тушкована капуста з грибами і овочами
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 97 ккал на 100 г
Складові:
- 1/2 середнього качана капусти
- 1 середня морква
- 1 середня цибулина
- 1 середній солодкий перець
- Сіль, цукор за смаком
- Прованські спеції
- 1 ст.л. оцту
- Соняшникова олія
- 2 ч.л. томатної пасти
- Перець-горошок
- Лавровий лист
- 500 г свіжих печериць
Спосіб приготування:
- Капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці.
- Цибулю нарізати кубиками, перець – соломкою.
- Все перемішати, посолити за смаком, додати трохи цукру, прованські трави і оцет.
- Все перемішати руками, трохи віджимаючи, злегка полити олією.
- Гасити на невеликому вогні під кришкою на рослинній олії, періодично помішуючи, протягом 20 хвилин.
- Поки тушкується капуста, нарізати гриби і обсмажити на олії до золотистого кольору.
- Додати гриби до капусти, додати томатну пасту, перемішати.
- Додати лавровий лист, запашний перець. За бажанням ще раз посолити.
- Накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.
Корисна порада
Для додаткового аромату ви можете додати трохи мелених сушених грибів. Буде достатньо всього чайної ложки.
Дивіться відео, як вибрати капусту і зменшити в ній кількість нітратів:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати заливний пиріг з капустою . "Сьогодні" також ділилися рецептами лінивих голубців .