Як приготувати пісну тушковану капусту з грибами

30 березня 2020, 18:19
Рецепт смачної тушкованої капусти з грибами і томатним соусом

Тушена капуста з грибами

Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Під час посту церковний статут забороняє будь-які продукти тваринного походження: м'ясо, птицю, молоко і яйця. Риба дозволена лише в деякі дні.

Читайте також:

Реклама

Ми пропонуємо приготувати на обід смачну тушковану капусту з грибами і томатним соусом. Її можна подавати як основну страву або гарнір.

Тушкована капуста з грибами і овочами

Капуста з грибами і овочами

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 97 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 1/2 середнього качана капусти
  • 1 середня морква
  • 1 середня цибулина
  • 1 середній солодкий перець
  • Сіль, цукор за смаком
  • Прованські спеції
  • 1 ст.л. оцту
  • Соняшникова олія
  • 2 ч.л. томатної пасти
  • Перець-горошок
  • Лавровий лист
  • 500 г свіжих печериць

Спосіб приготування:

  1. Капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці.
  2. Цибулю нарізати кубиками, перець – соломкою.
  3. Все перемішати, посолити за смаком, додати трохи цукру, прованські трави і оцет.
  4. Все перемішати руками, трохи віджимаючи, злегка полити олією.
  5. Гасити на невеликому вогні під кришкою на рослинній олії, періодично помішуючи, протягом 20 хвилин.
  6. Поки тушкується капуста, нарізати гриби і обсмажити на олії до золотистого кольору.
  7. Додати гриби до капусти, додати томатну пасту, перемішати.
  8. Додати лавровий лист, запашний перець. За бажанням ще раз посолити.
  9. Накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.

Корисна порада

Для додаткового аромату ви можете додати трохи мелених сушених грибів. Буде достатньо всього чайної ложки.

Дивіться відео, як вибрати капусту і зменшити в ній кількість нітратів:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати заливний пиріг з капустою . "Сьогодні" також ділилися рецептами лінивих голубців .