Як приготувати корисну яблучну запіканку на сніданок

6 березня 2020, 09:09
Рецепт запіканки з яблуками і корицею

Запіканка з яблук в духовці

Ароматна яблучна запіканка з пластівцями – відмінний сніданок вихідного дня. Вона не вимагає особливої вправності, умінь і досвіду. Така запіканка обов'язково стане улюбленою випічкою в вашому домі.

Читайте також:

Реклама

Готувати страву можна з будь-якого сорту яблук, додаючи трохи кориці або ванілі для більш яскравого аромату.

Яблучна запіканка в духовці

Запіканка з яблук в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 172 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 яблука
  • 4 ст.л пластівців "П'ять злаків"
  • 90 г вершкового масла
  • 4 курячих яйця
  • 5 ст.л цукрової пудри + для посипання
  • 250 мл молока
  • 0,5 ч.л кориці

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати м'якоть тонкими скибочками.
  2. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати яблука і тушкувати близько 10 хвилин.
  3. Подрібнити пластівці в кавомолці або за допомогою блендера. Пересипати їх в миску, додати яйця, цукрову пудру, сіль, корицю і ретельно перемішати з допомогою вінчика. Потім, не припиняючи мішати, влити молоко.
  4. Жароміцну форму змастити маслом, викласти тушковані яблука і залити їх тістом.
  5. Запікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 25-30 хвилин.
  6. Посипати просіяною цукровою пудрою і подавати.

Як подавати запіканку

Яблучна запіканка хороша як в теплом, так і в холодному вигляді. Її можна доповнити кулькою вершкового морозива.

Дивіться відео, як спекти солодкий яблучний хліб:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солоне сирне печиво . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .