Крамбл – англійська пиріг з крихти пісочного тіста . Ця страва може послужити і прекрасним сніданком, і десертом.
Дивіться відео, як спекти смачний вишневий пиріг:

Крамбл зазвичай готують восени і взимку, коли є багато яблук. Щоб зробити десерт ароматні, в тісто додають корицю і ваніль.
Яблучний крамбл пісний
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 181 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 6 шт. зелених кислих яблук
- 3-4 столові ложки рідкого меду – в яблука
- 7-8 ст.ложек рідкого меду – в вівсянку
- 2 столові ложки крохмалю
- 1 ч.ложка кориці
- 3/4 склянки борошна
- 1 стакан вівсяних пластівців
- 1 ч.ложка соди
- 1 ч.ложка розпушувача
- 1/2 склянки рослинного масла
Спосіб приготування:
- Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте їх невеликими шматочками.
- В окремій мисці змішайте крохмаль і корицю, додайте до яблук і перемішайте. Залийте медом і ще раз перемішайте.
- В іншій мисці змішайте борошно, вівсянку, соду, розпушувач.
- Додайте до борошняної суміші масло і мед, перемішайте і зробіть велику крихту.
- Викладіть яблука на дно невеликої сковороди або спеціальної формочки. Зверху додайте вівсяно-борошняну суміш.
- Запікайте при 180 ºС близько 45 хвилин.
Як подавати крамбл
За бажанням десерт можна посипати просіяного цукровою пудрою і подати до нього кульку фруктового або ягідного сорбета .
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісної випічки з вишнями .