Паелья з морским коктейлем
Паелья з морепродуктами – популярна страва родом з Валенсії. У кожній іспанській провінції паелью готують по-своєму: додають в неї м'ясо, рибу, дари моря. Буває і вегетаріанська паелья. Але головні інгредієнти залишаються незмінними: це приправлений шафраном рис, помідори і оливкова олія.
Паелья з морепродуктами
Паелья з морским коктейлем
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 141 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г рису арборіо
- 1 велика цибулина
- 3 зубчики часнику
- 1 великий помідор
- 500-700 мл гарячого рибного бульйону
- 300 г коктейлю з морепродуктів, можна замороженого
- 100 г замороженого зеленого горошку
- Щіпка шафрану
- 1 ч.л. куркуми
- 1 ч.л. паприки
- Сіль
- Петрушка і лимон – для прикраси
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Цибулину порізати кубиками, часник дрібно порубати.
- Помідор опустити на хвилину в окріп, зняти шкірку і нарізати м'якоть кубиками.
- Шафран насипати в 1 склянку гарячого бульйону.
- Морепродукти розморозити і промити.
- Цибулю обсмажити в гарячій сковороді на оливковій олії до прозорості.
- Додати часник і смажити ще 1 хвилину.
- Додати помідор і тушкувати, помішуючи, протягом декількох хвилин.
- Додати рис, продовжувати помішувати протягом декількох хвилин. Всипати спеції, посолити.
- Влити бульйон з шафраном і решту бульйону (всього 500 мл). Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Якщо через 20 хвилин рис буде сухуватий, додати ще 200 мл бульйону.
- Додати морепродукти і горошок, перемішати і тушкувати ще 10 хвилин.
Як подавати страву
При подачі прикрасити паелью петрушкою і лимоном.
Дивіться відео, як приготувати паелью на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом паельї з куркою і овочами, а також показували, як зробити паелью з креветками.