Як приготувати паелью з морепродуктами і зеленим горошком

23 липня 2020, 16:03
Рецепт іспанської страви з рису з морським коктейлем і овочами

Паелья з морским коктейлем

Паелья з морепродуктами – популярна страва родом з Валенсії. У кожній іспанській провінції паелью готують по-своєму: додають в неї м'ясо, рибу, дари моря. Буває і вегетаріанська паелья. Але головні інгредієнти залишаються незмінними: це приправлений шафраном рис, помідори і оливкова олія.

Паелья з морепродуктами

Реклама

Паелья з морским коктейлем

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 141 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г рису арборіо
  • 1 велика цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 великий помідор
  • 500-700 мл гарячого рибного бульйону
  • 300 г коктейлю з морепродуктів, можна замороженого
  • 100 г замороженого зеленого горошку
  • Щіпка шафрану
  • 1 ч.л. куркуми
  • 1 ч.л. паприки
  • Сіль
  • Петрушка і лимон – для прикраси

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Цибулину порізати кубиками, часник дрібно порубати.
  2. Помідор опустити на хвилину в окріп, зняти шкірку і нарізати м'якоть кубиками.
  3. Шафран насипати в 1 склянку гарячого бульйону.
  4. Морепродукти розморозити і промити.
  5. Цибулю обсмажити в гарячій сковороді на оливковій олії до прозорості.
  6. Додати часник і смажити ще 1 хвилину.
  7. Додати помідор і тушкувати, помішуючи, протягом декількох хвилин.
  8. Додати рис, продовжувати помішувати протягом декількох хвилин. Всипати спеції, посолити.
  9. Влити бульйон з шафраном і решту бульйону (всього 500 мл). Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Якщо через 20 хвилин рис буде сухуватий, додати ще 200 мл бульйону.
  10. Додати морепродукти і горошок, перемішати і тушкувати ще 10 хвилин.

Як подавати страву

При подачі прикрасити паелью петрушкою і лимоном.

Дивіться відео, як приготувати паелью на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом паельї з куркою і овочами, а також показували, як зробити паелью з креветками.