Як приготувати оладки з кабачків: три прості рецепти

9 червня 2020, 16:05
Рецепти смачних кабачкових оладок з фото

Оладки з кабачків

Ніжні, із золотистою скоринкою оладки з кабачків припадуть до смаку всій родині. Влітку їх можна приготувати на обід або вечерю.

Кабачкові оладки найкраще поєднуються зі сметаною або натуральним йогуртом. А якщо ви додасте в сметану подрібнену свіжу зелень і часник, вийде дуже смачний соус.

Реклама

Оладки з кабачків із сиром

Кабачкові оладки з сиром

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 200 г кабачків або цукіні
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст. л. борошна
  • Кілька гілочок кропу
  • 2 яйця
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Сир натерти на тертці з великими отворами, додати яйця, нарізаний кріп і просіяне борошно. Добре перемішати.
  2. Кабачки також натерти, посолити і залишити на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік.
  3. Потім відтиснути кабачки від соку і додати в тісто, добре перемішати, посолити і поперчити.
  4. Смажити на невеликому вогні з двох сторін. Викладати кабачкові оладки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.
  5. Подавайте кабачкові оладки гарячими зі сметаною.

Дивіться відео, як зробити оладки з кульбабою:

Реклама

Оладки з кабачків з рисовим борошном

Кабачкові оладки з рисовим борошном

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 невеликі кабачки
  • 1 велике яйце
  • Дрібка солі
  • 1/2 – 3/4 склянки рисового борошна
  • 1-2 зубчики часнику, пропущені через прес
  • Жменя листочків петрушки
  • 1 столова ложка рослинної олії для обсмажування
  • Сіль, білий мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити, почистити від шкірки і натерти на тертці з великими отворами.
  2. Додати часник, спеції і яйце. Перемішати.
  3. Всипати борошно і ще раз добре перемішати. Тісто має вийти не занадто рідким.
  4. Додати дрібно нарізану петрушку.
  5. Викладаючи тісто ложкою, обсмажити кабачкові оладки з обох боків у невеликій кількості рослинної олії на середньому вогні до золотистого кольору.
  6. Подавати з натуральним йогуртом.

Оладки з кабачків на кефірі

Кабачкові оладки на кефірі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г молодих кабачків
  • 1 1/2 склянки кефіру
  • 4 яйця
  • 1 1/2 склянки борошна
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 пучок свіжої петрушки
  • Масло вершкове – на смак
  • Сода – на кінчику ножа
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачки ретельно помийте і натріть на тертці з великими отворами. Добре відтисніть зайвий сік.
  2. Збийте міксером яйця до утворення піни.
  3. Змішайте терту м'якоть кабачка зі збитими яйцями, додайте кефір і посоліть.
  4. Петрушку помийте, відокремте листя від стебел. Дрібно порубайте листочки і додайте до кабачків.
  5. Помішуючи, всипте борошно. Має вийти тісто консистенції густої сметани.
  6. Додайте олію і соду на кінчику ножа, перемішайте.
  7. Залиште тісто при кімнатній температурі на 20 хвилин.
  8. Розігрійте пательню з олією. Наливаючи тісто ложкою, готуйте оладки з обох боків до золотистого кольору.
  9. Подавайте кабачкові оладки зі сметаною або натуральним йогуртом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт із сиром. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри.