Як приготувати окрошку: ТОП-3 рецепти для літнього обіду

3 липня 2019, 07:01
Окрошка – ідеальне рішення для спекотної погоди

Окрошка на кефірі. Фото: depositphotos.com

Влітку ми намагаємося готувати страви, які б не зігрівали, а навпаки, приємно освіжає. Класичний представник холодних супів в наших широтах – це окрошка на квасі та кисляку. Ми поділимося з вами найкращими рецептами цього першого блюда.

Дивіться відео, як приготувати різні види окрошки:

Реклама

Готуючи окрошку, важливо правильно поєднувати два види овочів: ситні і нейтральні (морква, відварена картопля, свіжі огірки), а також пряні і гострі (редис, цибуля, зелень і соління). Так смак холодного супу вийде збалансованим.

Збірна м'ясна окрошка на квасі

Реклама
Окрошка на квасі
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • Яловичина (грудинка, лопатка) – 140 г
  • Окіст – 100 г
  • Язик яловичий – 80 г
  • Хлібний квас – 720 г
  • Зелена цибуля – 2 пучка
  • Огірок – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Кріп – 2 пучка
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яловичину, окіст, язик, картоплю і яйця відварюємо.
  2. Картоплю і м'ясо нарізаємо кубиками або соломкою.
  3. Огірки очищаємо від шкірки, нарізаємо їх і 1 яйце кубиками.
  4. Лук і кріп дрібно шаткуємо, розтираємо з яйцем, сіллю, цукром і гірчицею.
  5. Додаємо м'ясо, картоплю, огірки, кладемо сметану, ретельно перемішуємо.
  6. Заливаємо квасом, даємо настоятися протягом години. Кладемо в миски половинки яйця, заливаємо окрошку, додаємо кубик льоду.

Рецепт м'ясної окрошка на кефірі

Реклама
Окрошка на кефірі
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • Кефір – 600 г
  • Вода кип'ячена – 600 г
  • Яловичина (лопатка, грудинка) – 440 г
  • Зелена цибуля – 150 г
  • Огірок – 300 г
  • Картопля – 270 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 20 г
  • Сіль, кріп – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Відварюємо м'ясо, яйця і картоплю.
  2. Огірки очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, цибулю шаткуємо.
  3. Кефір змішуємо з теплою кип'яченою водою (можна взяти холодну мінеральну), додаємо сіль, цукор, ставимо в холодильник.
  4. Перед подачею кладемо в миску всі нарізані продукти, заливаємо кефіром з водою, посипаємо нарізаним кропом.

Окрошка на сметані з квасом і квашеною капустою

Окрошка з капустою
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • Квашена капуста – 370 г
  • Картопля – 400 г
  • Хлібний квас – 1.3 л
  • Морква – 100 г
  • Зелена цибуля – 150 г
  • Редис – 120 г
  • Сметана – 40 г
  • Яйце 2 шт.
  • Гірчиця – 8 г
  • Цукор – 20 г
  • Сіль, зелень – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі нарізаємо кубиками, квашену капусту дрібно рубаємо, цибулю шаткуємо.
  2. Четверту частину цибулі розтираємо з сіллю. Яйця варимо круто, білки дрібно нарізаємо, жовтки розтираємо зі сметаною, гірчицею, сіллю, цукром, розводимо квасом.
  3. У цю суміш кладемо всі інші нарізані продукти, свіжу зелень і подаємо.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати окрошку на кефірі з вареною ковбасою. "Сьогодні" також ділилися рецептом окрошки на сметані з м'ясом.