Як приготувати незвичайне варення з ревеню на зиму

24 червня 2020, 17:14
Рецепт смачного варення з ревеню з лимоном і ваніллю

Козероги, яких складно зрозуміти, - варення з ревеню

Ревінь додають в десерти, начинку для пирогів, напої, салати і основні страви. Він відрізняється насиченим кисло-солодким смаком, який обумовлений високим вмістом яблучної і щавлевої кислот.

З ревеню можна зробити дуже смачне варення з ваніллю, лимоном і сиропом Гренадін. Тільки пам'ятайте, що їстівні лише стебла, а листя ревеню вважається отруйним.

Реклама

Варення з ревеню на зиму

Козероги, яких складно зрозуміти, – варення з ревеню

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 314 ккал на 100 г

Складові:

  • 550 г очищеного ревеню
  • 300 г цукру
  • 50 мл сиропу Гренадін
  • Сік 1 лимона
  • 1 стручок ванілі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Ревінь нарізати кубиками, скласти у посуд для приготування варення, полити лимонним соком, сиропом, засипати цукром, дати постояти 2-3 години, або до тих пір поки цукор майже розчиниться, а ревінь пустить сік.
  2. Поставити посуд на сильний вогонь, довести до кипіння, зменшити нагрів і варити, акуратно помішуючи, 8-10 хвилин. Відставити варення на 6-8 годин.
  3. Знову довести до кипіння і варити 10 хвилин, акуратно помішуючи. Знову відставити варення на 6-8 годин, додавши вміст стручка ванілі і сам стручок.
  4. Довести варення до кипіння і варити на маленькому вогні до бажаної густоти.
  5. Видалити стручок ванілі, розлити варення по стерилізованим банкам, герметично закрити, остудити і прибрати в прохолодне місце.

Що таке Гренадін

Гренадін – це густий солодкий сироп з зерен граната.

Дивіться відео, як зробити варення з ананасовим смаком з кабачків:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного пирога з ревенем і безе . Крім цього, ми писали, як спекти простий полуничний пирог с ревенем .