Буває піца неаполітанська , а також чиказька і ніццеанська. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", пропонує приготувати німецьку піцу – з овочевим соусом, беконом і грибами. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Німецька піца
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 350 г дріжджового тіста для піци
- 0.5 ч.л. солі
- 1.5 ч.л. цукру
- 250 г глив
- 200 г бекону або шинки
- 100 г селери
- 3 зубчики часнику
- 20 г томатної пасти
- 200 г томатного соусу
- 100 г твердого сиру
- 1 цибулина
- 20 г паприки
- Червона маринована цибуля
- Оливкова олія
- Свіжий зелений базилік
Спосіб приготування:
- Розігрійте сковороду з оливковою олією. Додайте дрібно нарізані цибулю і часник, обсмажте до м'якості.
- Додайте томатний соус і тонко нарізану селеру. Додайте половину томатної пасти, цукор і паприку.
- Тушкуйте до м'якості овочів, додайте трохи базиліка і подрібніть в блендері.
- Підготовлені гриби тонко наріжте.
- Розтягніть тісто для піци руками на змащеній маслом поверхні. Намажте томатним соусом.
- Посипте тертим сиром, викладіть зверху гриби, мариновану цибулю і бекон. Ще раз посипте сиром.
- Печіть при 250 ºС протягом 5 хвилин.
На замітку
Викладайте піцу на гаряче деко – так вона відразу почне готуватися.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом гречаного багета .