Як приготувати справжню італійську брускету

12 березня 2019, 08:00
Класичний варіант брускети включає мінімум інгредієнтів

Брускета з помідорами та базиліком

Брускета – класична закуска італійської кухні. Відмітна особливість цього бутерброда – скибочки хліба для нього попередньо обсмажують (наприклад, на грилі або на сковорідці без масла), збризкують оливковим маслом і натирають часником. Для приготування брускети ідеально підходять такі види хліба, як багет або чіабата.

Італійський шеф-кухар Сара Фіороні стверджує, що один з найтрадиційніших методів приготування брускети навіть не включає помідори. Чи готові до цього неймовірно простого рецепту?

Базовий рецепт італійської брускети

  1. Наріжте багет або інший хороший хліб. Запікайте в духовці, поки він не стане злегка хрустким.
  2. Збризніть кожну скибочку великою кількістю високоякісного оливкової олії і посипте крупною сіллю.

Смачний хліб – ідеальна "подушка" для ароматної оливкової олії. Відкусивши шматочок, ви просто не зможете зупинитися.

Зробивши цю версію, можна перейти до наступної.

Реклама

Читайте також:

Рецепт брускети з помідорами та базиліком

  1. Щоб приготувати брускету з томатами, наріжте свіжі помідори і складіть їх в миску. Додайте свіже листя базиліка, порване руками, кілька крапель оливкової олії, сіль і перець.
  2. Наріжте багет і підсмажте до злегка хрусткого стану.
  3. Натріть кожен шматочок сирим зубчиком часнику, але не перестарайтеся.
  4. Викладіть зверху по ложці томатної суміші і подавайте.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати піцу на хлібі за 5 хвилин. Ми також ділилися рецептом швидкої піци на кефірі.

Дивіться відео, як приготувати італійську пасту з мідіями і томатним соусом:

Реклама