Примітна особливість брускетти – скибочки хліба для неї попередньо обсмажують (наприклад, на грилі або на сковорідці без масла), збризкують оливковим маслом і натирають часником. Для приготування брускетти ідеально підходить хліб чіабатта.
Брускетта з курячим паштетом
Складові:
- 500 г курячої печінки
- 1 ріпчаста цибуля
- 150 мл десертного вина (мускату, хересу)
- 150 мл курячого бульйону
- 2 ст.л. вершкового масла
- сіль, мелений перець
- чіабатта або багет
Рецепт приготування:
- Курячу печінку помийте, видаліть плівки і крупно наріжте.
- На вершковому маслі обсмажте нарізану цибулю до прозорості.
- Додайте курячу печінку і влийте вино. Готуйте приблизно 8-10 хвилин, щоб випарувався алкоголь.
- Збийте печінку і цибулю блендером до гладкості. Поверніть назад у сковороду, влийте трішки курячого бульйону та уваріть до досягнення бажаної консистенції. Посоліть і поперчіть.
- Хліб наріжте скибочками і підсушіть у духовці або на сковороді без додавання масла. За бажанням натріть часточкою часнику і подавайте разом з паштетом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати піцу на хлібі за 5 хвилин. Ми також ділилися рецептом швидкої піци на кефірі.
Дивіться відео, як приготувати італійську пасту з мідіями і томатним соусом: