3 важливих правила для ароматної молодої картоплі з кропом і маслом

20 травня 2021, 10:26
Одне з них – не варто варити картоплю у великій кількості води

Фото: instagram.com/julstick/

Таку картоплю можна запікати в духовці, а можна просто відварити, посиливши її смак великою кількістю зелені та часником. Мабуть, аромат такої картоплі не сплутаєш ні з чим. Та й зіпсувати цю страву теж практично неможливо. Тому ще раз про те, як відварити насправді смачну молоду картоплю, рецепт якої знайдете нижче.

У нашому календарі травневих свят зібрано найоригінальніші ідеї для подарунків.

Реклама

Як зварити молоду картоплю – 3 важливих правила

  1. Заливати її водою потрібно так, щоб рівень води був на півтора пальця вище картоплі. У занадто великій кількості води картоплю варити не можна: вона буде водянистою.
  2. Після того, як вода закипіла, картоплю треба посолити і продовжувати варити 15-20 хвилин на середньому вогні.
  3. Солити картоплю треба на початку варіння, так вона триматиме форму і не розсипатиметься.

Молода картопля з кропом

Інгредієнти

Реклама
  • 600 г дрібної чи середньої молодої картоплі
  • 1 лавровий лист
  • Кілька гілочок свіжого кропу
  • 1 чайна ложка крупної солі
  • 50 г вершкового масла
  • Вода

Рецепт приготування

  1. Молоду картоплю помити за допомогою щітки для овочів або жорсткої кухонної губки.
  2. Скласти в каструлю і залити чистою холодною водою.
  3. Для аромату додати у воду лавровий лист і кілька гілочок кропу. Посолити.
  4. Поставити каструлю з молодою картоплею на невеликий вогонь, довести до кипіння і варити близько 20 хвилин під нещільно закритою кришкою.
  5. Процідити картоплю і перекласти в глибоку миску.
  6. Одразу ж додати подрібнений кріп і шматочок вершкового масла, перемішати.
  7. Подавати молоду картоплю з кропом і маслом гарячою. Її можна доповнити м'ясною стравою і салатом зі свіжих овочів.

Тут знайдете 5 лайфхаків, щоби посмажити насправді смачну картоплю.