Як приготувати мітболи з томатним соусом в духовці

19 серпня 2020, 11:54
Готуємо смачні мітболи з яловичого і курячого фаршу

Мітболи в духовці

Мітболи – це м'ясні кульки з фаршу, найчастіше яловичого. Вони тушкуються в томатному соусі і подаються разом з пастою. У нашому рецепті мітболи попередньо не обсмажуються, а запікаються в духовці, що робить їх корисніше.

Мітболи в томатному соусі

Реклама

Мітболи в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 177 ккал на 100 г

Складові:

Для мітболов:

  • 800 г яловичого фаршу
  • 200 г курячого фаршу
  • 2 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • 4 ст.л. молока
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • По 1 ч.л. орегано, майорану, чебрецю, петрушки
  • Базилік і пармезан – для подачі

Читайте також:

Реклама

Для соусу:

  • 400 г банка різаних томатів
  • 1 л томатного соку
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • Сіль, мелений перець

Дивіться відео, як вибрати хороший фарш:

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти для фаршу ретельно перемішати, залишити на 10-15 хвилин, поки готується соус.
  2. Розігріти велику сковороду з оливковою олією, покласти в неї дрібно нарізану цибулю і готувати на невеликому вогні близько 10 хвилин до м'якості, періодично помішуючи. Додати подрібнений часник і готувати ще 3 хвилини.
  3. Вилити в сковороду томатний сік і помідори, додати по 1/2 ч.л. солі і перцю. Довести до кипіння і, не накриваючи кришкою, тушкувати 30 хвилин. Суміш потрібно час від часу помішувати.
  4. Духовку розігріти до 200 °С.
  5. З фаршу зробити мітболи розміром з волоський горіх. Викласти їх на деко, застелене папером для випічки, і змастити зверху оливковою олією. Відправити в піч на 10 хвилин.
  6. Дістати мітболи з духовки, викласти в сковороду з соусом і тушкувати їх 40 хвилин на маленькому вогні під кришкою.

Як подавати страву

Прикрасити листочками свіжого базиліка і стружкою пармезану. Подавати разом зі спагеті.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати на вечерю з фаршу, а також ділилися рецептом мусаки з баклажанів з фаршем.