Як приготувати лечо з яйцем по-угорськи: класичний рецепт

5 листопада 2019, 18:14
Лечо – це угорська страва з перцю

Лечо з яйцем

Угорське лечо – не тільки закрутка на зиму. Цю страву з перцю готують на сковороді разом з яйцями, помідорами і зеленню.

Дивіться відео, як приготувати найсмачніший омлет:

Реклама

Виходить смачне вегетаріанське рагу, яке можна подати на обід або вечерю. Воно чимось нагадує ізраїльську шакшуку.

Читайте також:

Реклама

Лечо з яйцем по-угорськи

Час приготування:

  • 30 хвилин

калорійність:

Реклама
  • 50 ккал на 100 г

Складові:

  • 4 яйця
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 2 солодких червоних перчини
  • 2 перчини "Білозерка"
  • 3 помідори
  • Оливкова олія – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями.
  2. Розігріваємо сковороду з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю.
  3. Після додаємо перець з помідорами і тушкуємо близько 10 хвилин. Потім заливаємо яйцями і тримаємо на вогні до готовності.
  4. Зверху можна додати зелень і сіль за смаком.

Які бувають рецепти лечо

  • Як і будь-яку популярну страву, лечо всі готують по-різному. Обов'язковою є наявність трьох ключових інгредієнтів: солодкого перцю, помідорів і цибулі.
  • У східних районах Німеччини лечо подають як гарнір до смаженого на грилі м'яса, ковбасок або сосисок.
  • Іноді до складу лечо додаються різні м'ясні продукти: домашню копчену свинячу ковбасу або копчене м'ясо.
  • Класичне угорське лечо в кінці заливають розмішаними яйцями і їдять з великою кількістю білого хліба.
  • У країнах Південної Європи лечо часто заготовляють на зиму. Для цього нарізані овочі тушкують, потім заправляють спеціями і оцтом, а потім закривають у банки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом найсмачнішого лечо на зиму.