Як приготувати кутю без меду

3 січня 2020, 17:24
Рецепти куті без меду з пшениці і рису

Кутя: рецепт без меду

Різдво 2020 і святкова вечеря на Святий вечір починається з куті, і тільки після неї переходять до інших страв, яких має бути не менше дванадцяти.

Дивіться відео, як святкують Святвечір в Україні:

Реклама

Класична кутя готується з медом, та якщо ви його з будь-яких причин не вживаєте, мед можна замінити цукровим сиропом.

Читайте також:

Реклама

Кутя: рецепт без меду

Кутя з цукатами

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшениці
  • 50 г цукатів або мармеладу
  • 0,5 склянки волоських горіхів
  • Цукор – за смаком
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Пшеницю промити, варити на повільному вогні 2 години; в 4 ст. ложках гарячої води розмішати цукор за смаком.
  2. Залити пшеницю цукровим сиропом на 30 хвилин.
  3. Горіхи трохи подрібнити і обсмажити; додати до пшениці цукати, горіхи і добре перемішати.

Рецепт куті без меду з рису

Рисова кутя з медом

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 250 г рису
  • 100 г родзинок
  • 100 г мигдалю
  • Цукор
  • Кориця
  • Мак

Спосіб приготування:

  1. Рис промити, залити водою і варити до готовності, не перемішуючи; відкинути на друшляк і промити холодною кип'яченою водою.
  2. Мигдаль і родзинки ошпарити, мигдаль трохи подрібнити.
  3. Цукор розвести водою. Змішати рис, мигдаль, корицю, родзинки і полити цукровим сиропом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різдвяного кексу з журавлиною та апельсинами.