Як приготувати паску в хлібопічці: 3 рецепти на Великдень

26 квітня 2021, 11:14
Така випічка виходить не менш смачною, до того ж у вас буде більше часу для інших страв

Рецептів пасхальної випічки безліч, поле для експериментів безмежне. Можна відійти від традицій і спекти кекс із морквою, а можна скористатися хлібопічкою та спекти пишну паску. Плюс такої випічки – вона виходить великою та не менш смачною та роматною. Існує кілька варіантів приготування паски: тісто можна замісити в хлібопічці, а потім перекласти в форми й запекти в духовці. Нижче знайдете 3 рецепти такої випічки. А якщо у вас є свій особливий рецепт дріжджовийої випічки, приймайтеберіть участь у нашому конкурсі та вигравайте призи.

Рецепт паски в хлібопічці

Реклама

Паска на Великдень в хлібопічці

Інгредієнти

  • тепле молоко – 1 склянка
  • яйце – 1 шт.
  • просіяне борошно – 3 склянки з гіркою
  • ванільний цукор – 10 г
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • цукор – 5 ст. л.
  • розм'якшене вершкове масло – 3 ст. л.
  • терта цедра лимона – 1 ст. л.
  • сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • родзинки – 1/2 склянки

Рецепт приготування

Реклама
  1. Усі інгредієнти, крім родзинок, скласти в хлібопічку в тому порядку, в якому вони вказані в таблиці інгредієнтів.
  2. Родзинки розпарити і закласти в диспенсер хлібопічки або, за відсутності в моделі диспенсера, додати його наприкінці замісу.
  3. Виставити режим "Солодка випічка", середній розмір і світлу корочку. Готову паску остудити і покрити глазур'ю.

Панеттоне: рецепт тіста для хлібопічки

Панеттоне – це італійський пасхальний кекс, схожий на паску. Тісто для нього можна приготувати в хлібопічці, а потім перекласти в форму і спекти в духовці. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить чотири маленьких кекси.

Реклама

Інгредієнти

  • 1 склянка (250 мл) теплої води
  • 3 склянки борошна
  • 1 ч. л. екстракту ванілі або щіпка ваніліну
  • 4 ст. л. зацукрованого апельсина
  • 0.5 склянки замоченого у воді родзинок
  • 1 ч. л. солі
  • 4 ст. л. цукру
  • 85 г м'якого вершкового масла
  • 4 ст. л. сухого молока
  • 3 ч. Л. (1 пакетик) сухих дріжджів
  • 1 збите яйце – для змазування

Для глазурі

  • 1 яєчний білок
  • 140 г цукрової пудри
  • трохи лимонного соку

Рецепт приготування

  1. Змішайте всі інгредієнти, крім родзинок і цукатів, у відерці хлібопічки. Приготуйте тісто, використовуючи режими "Замішування" і "Перший підйом".
  2. Дістаньте тісто і вимісіть, додавши обсушені родзинки і цукати. Накрийте вологою марлею і дайте постояти 20 хвилин.
  3. Потім перекладіть тісто в формочки, наповнюючи їх наполовину або на одну третину. Збризніть водою і дайте підійти впродовж години. Змастіть збитим яйцем.
  4. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, а потім зменшіть температуру до 180 градусів і печіть ще 25 хвилин.
  5. Для глазурі збийте 1 яєчний білок у піну. Додайте цукрову пудру і збивайте, доки маса не стане щільною і блискучою. Наприкінці додайте лимонний сік.
  6. Покрийте паски глазур'ю і прикрасьте.

Рецепт паски в хлібопічці

Рецепт паски в хлібопічці

Інгредієнти

  • сухі дріжджі – 2.5 ч. л.
  • борошно – 500 г
  • сіль – 0.5 ч. л.
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 100 г
  • ванілін – на кінчику ножа
  • розтоплене вершкове масло – 100 г
  • вода – 80 мл
  • родзинки, цукати – за смаком
  • ром – 1-2 ст. л.

Рецепт приготування

  1. Родзинки та цукати замочити в ромі. Закласти всі інгредієнти в хлібопічку в тій послідовності, що вказана в списку інгредієнтів.
  2. Додати родзинки і цукати. Виставити програму "Солодкий хліб" (або "Основний", режим "З родзинками", "Світла корочка").
  3. Дати паскам охолонути і прикрасити.

Тут знайдете ще 5 рецептів великодньої випічки від відомих кулінарів нашої країни.