Як приготувати паску на Великдень в хлібопічці

16 квітня 2020, 17:40
Рецепт простої паски з глазур'ю

Паска в хлібопічці

Паска в хлібопічці – це простий спосіб приготувати смачну паску, коли зовсім немає часу або досвіду. Вам потрібно буде скласти всі інгредієнти в чашу хлібопічки, а далі прилад все зробить за вас.

Як і в класичному рецепті, готова паска прикрашається глазур'ю і кондитерською посипкою. Випічку також можна декорувати цукровими або шоколадними фігурками.

Реклама

Паска в хлібопічці

Паска в хлібопічці

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 314 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

Реклама
  • 100 мл молока
  • 60 г м'якого вершкового масла
  • 1 яйце + 2 жовтки
  • 70 г цукру + 10 г ванільного цукру
  • Щіпка дрібної солі
  • 400 г пшеничного борошна
  • 2 ч.л. сухих активних дріжджів
  • 90 г родзинок, 1 ст.л. борошна для обсипання

Читайте також:

Для глазурі:

  • 1 білок
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 100 г цукрової пудри

Дивіться відео, як спекти паску за старовинним рецептом:

Спосіб приготування:

  1. Візьміть три яйця і відокремте білки від жовтків. Один білок відразу перелийте в окремий посуд, він знадобиться для глазурі.
  2. Просійте борошно.
  3. Промийте ізюм, обсушіть на паперовому рушнику, складіть в суху банку з кришкою, всипте туди ж 1 ст.л. борошна, закрийте кришку і енергійно струсіть ємність. Обваляні в борошні родзинки будуть рівномірно розподілятися в тісті. Надлишок борошна струсіть, в тісто його висипати не потрібно.
  4. Завантажте всі інгредієнти для тіста (крім родзинок) в відерце хлібопічки в порядку, передбаченому для вашої моделі.
  5. Ізюм завантажте в диспенсер, якщо він є в вашій хлібопічці, або засипте по сигналу.
  6. Увімкніть на програму для солодкого дріжджового хліба, колір скоринки – світлий.
  7. Після закінчення програми дуже обережно дістаньте готову паску з відерця.
  8. Остудіть паску на решітці під рушником. Паску з вертикального відерця краще остуджувати на боці. Підстелити під неї рушник, щоб на боці не закарбувалися грати.
  9. Для глазурі збийте білок з лимонним соком, поступово всипте в нього цукрову пудру (по 1-2 ч.л.).
  10. Покрийте верх паски глазур'ю, прикрасьте за бажанням різнобарвним посипанням.

На замітку

Всі продукти для пасок повинні бути кімнатної температури.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски .