Як приготувати полуничний тарт з пісочного тіста

6 червня 2019, 19:17
Тарт – це відкритий пиріг-кошик

Полуничний тарт з пісочного тіста

Пиріг з полуницею ідеально підходить для літнього чаювання. Пісочний тарт з ягідним кремом смачний, легкий і досить просто готується. Ви можете спекти один великий пиріг або зробити порційні кошики.

Дивіться відео, як приготувати французький тарт "Татен":

Реклама

Полуничний тарт з пісочного тіста

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 175 г вершкового масла
  • 70 г цукру
  • 3 жовтки
  • 1-2 ст.л. води

Для начинки:

  • 250 г полуниці
  • 3 яйця
  • 1 ст. цукру
  • 1 ст. вершків 35%
  • Свіжа полуниця – для прикраси

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Борошно, цукор і масло розтерти в крихту. Додати жовтки і замісити тісто, при необхідності додавши крижану воду.
  2. Тісто загорнути в плівку і прибрати до холодильника на півгодини.
  3. Форму для пирога змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном.
  4. Після чого розкачати тісто і викласти його в підготовлену форму для пирога.
  5. Полуницю помити, перебрати, обірвати листочки. За допомогою блендера перетворити ягоди на пюре.
  6. Додати цукор, перемішати. Ввести яйця, добре збити. Влити вершки і ще раз збити.
  7. Вилити начинку на підготовлене тісто в формі.
  8. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 25-30 хвилин. Вийняти, засудити.
  9. Зверху прикрасити полуницею, нарізаною тонкими пластинками.

Порада: Щоб полуниця не обвітрилися, можна покрити її спеціальним желе для торта.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом простого пирога на кефірі. "Сьогодні" також писали, як приготувати полуничний пиріг в мультиварці.