Як приготувати класичний Львівський сирник з родзинками

28 червня 2020, 18:12
Львівський сирник можна назвати класикою галицької кухні

Львівський сирник

Львівський сирник – це популярний десерт Західної України. Він готується з сиру в духовці, а потім покривається шоколадною глазур'ю.

Сирник обов'язково повинен постояти в холодильнику 5-6 годин, а краще – всю ніч. В жодному разі не розрізайте його відразу після приготування.

Реклама

Львівський сирник з родзинками

Львівський сирник

Час приготування:

Реклама
  • 1 година 30 хвилин

Калорійність:

  • 258 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г сиру 9% жирності (якщо занадто вологий, відіжміть)
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 100 г масла вершкового
  • Цедра одного лимона
  • Пригорща родзинок
  • 1 ст. л. манки

Читайте також:

Реклама

Для глазурі:

  • 1 плитка чорного шоколаду
  • 50 г вершкового масла

Дивіться відео, як вибрати смачний сир:

Спосіб приготування:

  1. Сир прокрутіть через м'ясорубку двічі або за допомогою блендера перетворіть на однорідну масу.
  2. Жовтки збийте з цукром до однорідної глянцевої маси.
  3. У великій мисці змішайте сир, родзинки, вершкове масло кімнатної температури, цедру одного лимона, манку. Додайте збиті з цукром жовтки і добре змішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
  4. Білки збийте в міцну піну.
  5. Додайте збиті білки до сирної маси і акуратно розмішайте за допомогою лопатки.
  6. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і застеліть папером для випічки.
  7. Перемістіть сирну масу в форму і поставте її в розігріту до 190 °С духовку на 50-60 хвилин. Якщо верхівка сирника почне підгоряти, накрийте її фольгою.
  8. Готовий сирник дістаньте з духовки. Дайте йому охолонути і акуратно вийміть з форми.

Як зробити глазур для Львівського сирника

Розламайте шоколад на шматочки, розтопіть разом з вершковим маслом. Покрийте глазур'ю остиглий сирник і помістіть його на ніч в холодильник.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк.