Як приготувати класичні еклери із заварним кремом

22 квітня 2020, 17:37
Рецепт смачних еклерів з фото

Еклери з заварним кремом

Еклери з заварного тіста з кремом можна легко зробити на власній кухні. Вони просто створені для гурманів-ласунів.

Щоб сформувати еклери, заварне тісто з кондитерського мішка з зубчастої або гладкою насадкою потрібно викласти на злегка змащені маслом деко. Довжина тістечок – близько 12 см, а відстань між ними має бути не менше 5 см.

Реклама

Заварні тістечка з кремом

Еклери з заварним кремом

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 289 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

Реклама
  • 4 яйця
  • 1 стакан води
  • 100 г вершкового масла
  • 1 склянка борошна
  • 1 щіпка солі

Для крему:

  • 1 стакан молока
  • 5 яєчних жовтків
  • 1 склянка цукру
  • Ваніль – за смаком
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 200 г вершкового масла
  • 1 ч.л. цедри апельсина

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Для приготування заварного тіста в каструлі розтоплюємо вершкове масло з водою і дрібкою солі. Потім швидко всипаємо всю муку і перемішуємо лопаткою тісто, прогріваємо хвилину і знімаємо з вогню. Ми залишаємо тісто на 10 хвилин для охолодження, потім, постійно збиваючи, по одному вбиваємо в тісто яйця. Тільки коли яйце повністю розмішається в тісті, вводимо наступне. Тісто має набути гладку, однорідну консистенцію.
  2. Готове тісто перекладаємо в кондитерський мішок і викладаємо на застелене папером для випічки деко невеликі смуги, шириною не більше 1 см. Відправляємо в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин, потім відкриваємо дверцята на кілька міліметрів для виходу пари і залишаємо випікатися еклери з відчиненими дверцятами ще на 15-20 хвилин до золотистого кольору. Готові тістечка остудити на решітці.
  3. Для приготування крему жовтки збиваємо з цукром до білого кольору, додаємо крохмаль з ваніліном, а потім молоко. Тепер на повільному вогні, постійно помішуючи, доводимо суміш до густого стану. Відразу ж знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо. Якщо крем вийшов грудками, його можна збити міксером. У остиглий крем додаємо нарізане на шматочки вершкове масло і збиваємо міксером до однорідності. Додаємо цедру апельсина і акуратно перемішуємо.
  4. Еклери акуратно надрізаємо збоку, акуратно наповнюємо крем за допомогою ложки або кондитерського мішка. Поверхню еклерів покриваємо шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом. Перед подачею еклери охолоджуємо в холодильнику.

Корисна порада

Всередину кожного еклера можна вкласти кілька вишеньок.

Дивіться відео, як приготувати шоколадні тістечка без цукру:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити лимонні еклери від Юлії Висоцької . Сьогодні.Lifestyle також ділилися різними. рецептами тіста і начинок для еклерів .