Еклери з заварним кремом
Еклери з заварного тіста з кремом можна легко зробити на власній кухні. Вони просто створені для гурманів-ласунів.
Щоб сформувати еклери, заварне тісто з кондитерського мішка з зубчастої або гладкою насадкою потрібно викласти на злегка змащені маслом деко. Довжина тістечок – близько 12 см, а відстань між ними має бути не менше 5 см.
Заварні тістечка з кремом
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 289 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тіста:
- 4 яйця
- 1 стакан води
- 100 г вершкового масла
- 1 склянка борошна
- 1 щіпка солі
Для крему:
- 1 стакан молока
- 5 яєчних жовтків
- 1 склянка цукру
- Ваніль – за смаком
- 2 ст.л. крохмалю
- 200 г вершкового масла
- 1 ч.л. цедри апельсина
Спосіб приготування:
- Для приготування заварного тіста в каструлі розтоплюємо вершкове масло з водою і дрібкою солі. Потім швидко всипаємо всю муку і перемішуємо лопаткою тісто, прогріваємо хвилину і знімаємо з вогню. Ми залишаємо тісто на 10 хвилин для охолодження, потім, постійно збиваючи, по одному вбиваємо в тісто яйця. Тільки коли яйце повністю розмішається в тісті, вводимо наступне. Тісто має набути гладку, однорідну консистенцію.
- Готове тісто перекладаємо в кондитерський мішок і викладаємо на застелене папером для випічки деко невеликі смуги, шириною не більше 1 см. Відправляємо в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин, потім відкриваємо дверцята на кілька міліметрів для виходу пари і залишаємо випікатися еклери з відчиненими дверцятами ще на 15-20 хвилин до золотистого кольору. Готові тістечка остудити на решітці.
- Для приготування крему жовтки збиваємо з цукром до білого кольору, додаємо крохмаль з ваніліном, а потім молоко. Тепер на повільному вогні, постійно помішуючи, доводимо суміш до густого стану. Відразу ж знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо. Якщо крем вийшов грудками, його можна збити міксером. У остиглий крем додаємо нарізане на шматочки вершкове масло і збиваємо міксером до однорідності. Додаємо цедру апельсина і акуратно перемішуємо.
- Еклери акуратно надрізаємо збоку, акуратно наповнюємо крем за допомогою ложки або кондитерського мішка. Поверхню еклерів покриваємо шоколадною глазур'ю або розтопленим шоколадом. Перед подачею еклери охолоджуємо в холодильнику.
Корисна порада
Всередину кожного еклера можна вкласти кілька вишеньок.
Дивіться відео, як приготувати шоколадні тістечка без цукру:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити лимонні еклери від Юлії Висоцької . Сьогодні.Lifestyle також ділилися різними. рецептами тіста і начинок для еклерів .