Як приготувати клафуті з персиками

19 червня 2020, 13:27
Ця приголомшлива страва одночасно нагадує пиріг, омлет і млинці з начинкою

Клафуті з персиками

Клафуті – це французький пиріг з черешнею або вишнею. Якщо до нього додають інші ягоди або фрукти, то він повинен називатися флонярд. Втім, іноді навіть французи плутаються в термінології. У будь-якому разі виходить ніжний, повітряний і дуже смачний річний десерт.

Клафуті з персиками

Реклама

Клафуті з персиками

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 144 ккал на 100 г

Складові:

  • 600-700 г стиглих персиків
  • 2 цілих яйця
  • 2 яєчних жовтки
  • 90 г борошна
  • 50 г цукру
  • 200 мл молока
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 5 г вершкового масла

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Розбийте в миску два цілих яйця. Додайте два жовтки. Злегка збийте.
  2. Всипте цукор, перемішайте. Додайте просіяне борошно, ще раз перемішайте.
  3. Влийте молоко і ваніль, перемішайте. Відставте в сторону на півгодини.
  4. Персики помийте і поріжте на шматочки.
  5. Маленькі формочки чи одну велику форму змажте маслом і присипте борошном. Викладіть фрукти. При необхідності присипте їх цукром.
  6. Печіть при 180 ºС протягом 40 хвилин.

Як подавати десерт

Трохи остудіть клафуті і посипте просіяною цукровою пудрою. Десерт можна доповнити кулькою ванільного морозива .

Дивіться відео, як спекти перевернутий французький пиріг з яблуками:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати клафуті з полуницею .