Як приготувати картопляний салат: три прості рецепти

12 лютого 2020, 18:06
Рецепти картопляних салатів з фото

Картопляний салат

Картопляний салат – ситне і смачне блюдо, яке прийшло до нас з німецької кухні. Для нього використовують так звані "воскові" сорти картоплі – вони краще зберігають свою форму при варінні.

Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:

Реклама

Картоплю в салаті можна поєднувати з різними інгредієнтами. Ріпчаста цибуля, зелена цибуля, каперси і корнішони додадуть страві пікантності, а солодкий болгарський перець або селера знизять калорійність і додадуть свіжості.

Читайте також:

Реклама

Картопляний салат з маринованими грибами

Скорпіонам рекомендується їсти всілякі салати з грибами

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 600 г відвареної в шкірці картоплі
  • 200 г маринованих грибів (печериць, опеньків)
  • 100 г маринованих огірків
  • 1/2 червоної цибулини
  • Олія нерафінована – для заправки
  • 2-3 гілочки кропу
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  • Варену картоплю очистити і нарізати невеликими кубиками.
  • Лук очистити і тонко порубати.
  • Мариновані гриби і огірки нарізати довільно.
  • Додати до картоплі і цибулі подрібнений кріп, гриби і огірки.
  • Приправити салат сіллю, перцем, заправити олією і перемішати.

Картопляний салат з салямі

Салат з картоплею і ковбасою

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г
  • Салямі -100 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Мариновані огірки – 2 шт
  • Гірчиця грубозерниста – 1 ч. ложки
  • Кріп – 3-5 гілочок
  • Оцет винний білий – 1 ч. ложка
  • Сіль, перець – за смаком
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити в мундирі до готовності, остудити, а потім очистити і нарізати великими часточками і викласти в салатницю.
  2. Мариновані огірки нарізати тонкими скибочками і додати до картоплі.
  3. Лук очистити і порізати тонкими кільцями, салямі – соломкою, а кріп дрібно порубати. Змішати всі інгредієнти.
  4. Приготувати заправку. Змішати масло, оцет, гірчицю, сіль і перець. Заправити салат і перемішати.

Картопляний салат з йогуртовій заправкою

Салат з картоплі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Картопля запечена або відварна – 400 г
  • Бекон сирокопчений – 100 г
  • Оливки – 1 банка
  • Лук червоний – 1 шт.

Для заправки:

  • Йогурт натуральний – 100 г
  • Базилік і петрушка – 4-6 гілочок
  • Сіль – за смаком
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Бекон запекти або підсмажити.
  2. Картоплю очистити від шкірки і нарізати на невеликі шматочки.
  3. Додати цибулю, нарізану пір'ям.
  4. Всипати оливки, розрізані на половинки.
  5. У блендер скласти листя базиліка і петрушки, додати лимонний сік і оливкову олію, подрібнити.
  6. Додати йогурт і сіль за смаком.
  7. Додати соус в салат і перемішати.
  8. Викласти салат на блюдо, зверху додати скибочки бекону.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати жульєн з картоплею. "Сьогодні" також ділилися рецептом овочевої запіканки з картоплею.