Як приготувати карпаччо: ТОП-3 рецепти італійської закуски

16 лютого 2018, 18:57
Готуємо карпаччо з яловичини, лосося і буряка

Карпаччо з телятини. Фото: pixabay.com

Карпаччо – це популярна страва з тонко нарізаних шматочків сирого м'яса, приправлених оливковою олією з оцтом і спеціями. Воно традиційно подається як холодна закуска.

Сьогодні карпаччо готують не тільки з яловичини, а й з риби, морепродуктів, грибів, фруктів, овочів і багато чого іншого.

Реклама

Карпаччо з телятини

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

Реклама
  • Телятина (вирізка) – 250 г
  • Рукола – 40 г
  • Помідори черрі – 50 г
  • Оцет бальзамічний – 20 г
  • Оливкова олія – 30 г
  • Суміш перців
  • Сіль

Рецепт приготування:

1. Змішайте за смаком цукор, сіль і подрібнений часник. Покладіть до цієї суміші телячу вирізку. Поставте на ніч до холодильника, а потім перекладіть до морозильної камери на кілька годин. Наріжте м'ясо дуже тонкими шматочками.

2. Невелику кількість оливкової олії розподіліть по поверхні тарілки, приправте сіллю і перцем. Відправте руколу до миски, посоліть, додайте оливкову олію і перемішайте.

Реклама

3. Красиво викладіть м'ясо на тарілку. Прикрасьте руколою, нарізаними помідорами чері і меленим перцем. Збризніть карпаччо бальзамічним оцтом і подайте до столу.

Карпаччо з буряка

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • Буряк – 2-3 шт.
  • Козячий сир – 100 г
  • Сіль перець
  • Кедрові горіхи – жменя
  • Рукола – кілька гілочок
  • Лимонний сік
  • Оливкова олія

Рецепт приготування:

1. Відваріть буряк до готовності. Остудіть, почистіть і наріжте дуже тонкими скибочками.

2. Красиво викладіть буряк на блюдо, посипте сіллю і перцем. Потім збризніть карпаччо лимонним соком і оливковою олією.

3. Прикрасьте закуску кедровим горіхами, руколою і козячим сиром. Подавайте бурякове карпаччо з підсмаженим хлібом.

Карпаччо з лосося

Фото: freepik

Інгредієнти:

  • Біле вино
  • Прованські трави
  • Сіль
  • Цукор
  • Філе лосося – 150 г
  • Авокадо – 30 г
  • Помідори черрі – 2-3 шт.
  • Салат фрізе- 30 г
  • Пармезан – 15 г
  • Оливкова олія
  • Лимонний сік
  • Бальзамічний оцет

Рецепт приготування:

1. Змішайте біле вино, прованські трави, цукор і сіль. Залиште лосося в цьому маринаді на ніч. Вранці дістаньте рибу, змастіть оливковою олією і прованськими травами, згорніть у трубочку і накрийте харчовою плівкою.

2. Заморозьте філе лосося і дістаньте з морозилки перед подачею. Наріжте рибу дуже тонкими скибочками і красиво розкладіть на тарілці.

3. Авокадо почистіть і тонко наріжте. Помідори черрі розрізати на чотири частини. Прикрасьте карпаччо листям салату, половинками помідорів черрі і скибочками авокадо.

4. Збризніть закуску соком лимона, оливковою олією і бальзамічним оцтом. Готове карпаччо посипте меленим перцем і тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом домашнього "Бейліса". Ми також розповідали, як приготувати ледачий чізкейк з сиру.

Дивіться відео, як приготувати італійське печиво біскотті: