Як приготувати кабачкові оладки на кефірі: покроковий рецепт

10 липня 2019, 18:30
Рецепт смачних кабачкових оладок на сковороді

Оладки з кабачків - корисний швидкий сніданок для всієї родини

Оладки з кабачків – одна з головних літніх закусок, яку можна подавати на сніданок або на вечерю. Кабачкові оладки на кефірі виходять найніжнішими і найпишнішими. 

Дивіться відео, як приготувати закуску з кабачків за рецептом Олексія Суханова:

Реклама

Щоб їх приготувати, вибирайте молоді кабачки з тонкою шкіркою. Натирати овочі краще на середній або крупній тертці. Потім масу потрібно ретельно віджати, щоб прибрати рідину, що виділилася. Якщо цього не зробити, тісто вийде водянистим. 

Кабачкові оладки на кефірі

Реклама

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки – 500 г
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Олія – ​​1 ст. л.
  • Свіжа петрушка – 1 пучок
  • Масло вершкове – за смаком
  • Сода – на кінчику ножа
  • Сіль – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Кабачки ретельно помийте і натріть на крупній тертці. Добре відіжміть зайвий сік.
  2. Збийте міксером яйця до утворення піни.
  3. Змішайте терту м'якоть кабачка зі збитими яйця, додайте кефір і посоліть.
  4. Петрушку помийте, відокремте листя від стебел. Дрібно порубайте листочки і додайте до кабачків.
  5. Помішуючи, всипте борошно. Має вийти тісто консистенції густої сметани.
  6. Додайте рослинну олію і соду на кінчику ножа, перемішайте.
  7. Залиште тісто при кімнатній температурі на 20 хвилин.
  8. Розігрійте сковороду з рослинною олією. Наливаючи тісто ложкою, готуйте оладки з обох боків до золотистого кольору.
  9. Подавайте кабачкові оладки разом зі сметаною або натуральним йогуртом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром. "Сьогодні" також ділилися рецептами кабачкової ікри.