Як приготувати кабачкову ікру з болгарським перцем

21 червня 2020, 17:55
Рецепт смачної домашньої ікри з кабачків

Ікра кабачкова на зиму

Кабачкова ікра – це смачна і корисна овочева закуска, яку можна намазати на шматочок свіжого хліба. А ще ікра з кабачків – прекрасне доповнення до пасти і м'ясних страв.

Пропонуємо вам простий рецепт апетитної кабачкової ікри з болгарським перцем. Завдяки цьому овочу закуска виходить більш пікантною і ароматною.

Реклама

Кабачкова ікра на сковороді

Ікра кабачкова на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 83 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для кабачкової ікри:

Реклама
  • 3 молоді кабачки
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 невеликий болгарський перець
  • 1 морква
  • 3-4 стиглих помідора
  • 1 ст. л. з гіркою томатної пасти
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. солі або за смаком
  • 1 ч. л. цукру

Читайте також:

Суміш спецій:

  • Коріандр
  • Хмелі-сунелі
  • Куркума
  • Сухий чилі
  • Суміш мелених перців

Дивіться відео, як вибрати ікру з кабачків у магазині:

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі помити і почистити. Кабачки, моркву, цибулю, перець і помідори нарізати невеликим кубиками однакового розміру. Часник дрібно посікти.
  2. Розігріти сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Додати цибулю і часник, смажити до м'якості.
  3. Потім всипати моркву і смажити 5-10 хвилин. Додати перець і кабачки, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 20 хвилин.
  4. Всипати всі спеції, посолити і перемішати. У кінці додати помідори з томатною пастою.
  5. Перемішати і тушкувати ще 15 хвилин.

Корисна порада

Готову кабачкову ікру можна подрібнити в блендері, а можна залишити шматочками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ніжних кабачкових оладок.