Як приготувати італійську запіканку з пасти: покроковий рецепт від Григорія Германа

20 травня 2020, 13:05
Рецепт ситної запіканки з м'ясом і сиром в духовці

Запіканка з сиром і салямі

Запіканка з макаронів по-італійськи з ковбасками, сиром і грибами – це відмінний варіант для ситного сімейної вечері. Соус для піци можна купити готовий або зробити самостійно.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Запіканка з пасти з ковбасками і сиром

Запіканка з сиром і салямі

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 300 г пасти
  • 300 г моцарели
  • 200 г ковбасок
  • 200 г шинки
  • 200 г печериць
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 250 г твердого сиру
  • 150 г салямі
  • 300 г соусу для піци

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Відваріть пасту в підсоленій воді.
  2. Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте нарізані цибулю і часник до прозорості.
  3. Наріжте ковбаски, додайте в сковороду. Посоліть, приправте італійськими травами і перемішайте.
  4. Наріжте шинку кубиками, а гриби – тонкими пластинками.
  5. Візьміть форму для запікання. На дно форми викладіть кілька ложок соусу для піци, додайте частину пасти і знову змастіть соусом.
  6. Посипте тертим моцарелою і твердим сиром. Додайте сосиски з цибулею, викладіть шар пасти і соусу. Посипте тертим моцарелою і твердим сиром. Зверху викладіть гриби, шинку і твердий сир. Прикрасьте салямі.
  7. Поставте в духовку, розігріту до 170 ° С, на 25 хвилин.

На замітку

Для запіканки найкраще підійде середня паста: фарфалле, фузіллі, пенне.

Раніше ми розповідали поради відомого дієтолога, як правильно їсти макарони, щоб не поправитися . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом макаронної запіканки з фаршем .