I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як правильно їсти макарони, щоб не поправитися: поради відомого дієтолога

Світлана Фус розповіла, як їсти пасту з користю для організму

"Люди часто асоціюють макарони з не зовсім здоровою їжею. І коли прагнуть нормалізувати вагу, то виключають цей продукт зі свого раціону. Але не потрібно автоматично відносити все макарони до категорії "шкідливого мучного", – радить український дієтолог Світлана Фус.

"Насамперед хочу нагадати, що найкорисніші макарони готують з твердих сортів пшениці. Калорійність їх в сухому вигляді становить 250-350 ккал на 100 г продукту. Це багатьох лякає. Але хіба ми їмо макарони в сухому вигляді? Після варіння 100 г готових макаронів мають калорійність 130 ккал/100 г і глікемічний індекс 40. А це не більше ніж в 100 г готової гречаної, вівсяної або рисової каші", – докладно розповіла фахівець з харчування.

Реклама

Дієтолог також повідомила, чому не потрібно відмовлятися від макаронів з твердих сортів.

Реклама
pasta-1819782_960_720
Не варіть макарони занадто довго
Фото: pixabay.com

Вони багаті на:

Реклама
  • Клітковину і рослинний білок.
  • Містять вітаміни груп РР і В, а також мінерали – кальцій, фосфор, калій.
  • Практично не містять жирів.
  • Є джерелом складних вуглеводів, які на відміну від простих, дають відчуття ситості на довгий час.
spaghetti-1392266_960_720
Віддавайте перевагу пасті з томатним соусом
Фото: pixabay.com

Як часто і в якій кількості можна включати макарони до свого раціону? Світлана Фус рекомендує дотримуватися наступних правил:

  • Вибирайте макарони, виготовлені з борошна твердих сортів пшениці.
  • Правильно їх варіть. Краще до стану аль денте – не розварюються – зазвичай це до 10 хвилин варіння. У переварених макаронах збільшується кількість простих вуглеводів, підвищується їх глікемічний індекс. Якщо варити довго, то глікемічний індекс підвищиться до 55, а кількість корисних речовин знизиться від тривалої термічної обробки.
  • Поменше солі.
  • Жодних сирних і майонезних соусів. Макарони (паста) в кафе – це калорійна бомба, де безліч солі і сирно-майонезного соусу.
  • Поєднуйте з тушкованими помідорами, соусом з овочів власного приготування. Це буде смачно і не калорійно.
  • Найкращі "гастрономічні супутники" макаронів: овочі, гриби, морепродукти.
  • Макарони можна вживати як дорослим, так і дітям, зрозуміло, якщо відсутні алергія або непереносимість продукту.
  • Врахуйте: людині, щоб наїстися, але не переїсти, цілком достатньо 100 г готових макаронів, якщо йдеться про основну страву. І вдвічі менше, якщо вони будуть гарніром.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли варто виключити з раціону макарони і хліб.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти