Запечена картопля. Фото: popsugar.com
Якщо ви просто перемішаєте картопля з оливковою олією і сіллю і запече в духовці, то отримаєте досить смачний гарнір. Але, щоб картопля була ніжною всередині і хрусткою зовні, її потрібно приготувати двічі : спочатку злегка відварити в підсоленій воді, і тільки потім довести в духовці до рум'яної скоринки.
Запечена картопля з гірчицею
Складові:
- 2 кг дрібної картоплі для запікання, розрізаної на четвертинки
- 1 столова ложка плюс 1 1/2 чайної ложки крупної солі
- 2 столові ложки плюс 1 чайна ложка оливкової олії
- 2 столові ложки зернової гірчиці
- 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 220 С.
- Скласти картоплю в каструлю з 1 столовою ложкою солі; налити стільки води, щоб вона покривала картоплю на 2-3 см. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 5 хвилин. Краї картоплі повинні пом'якшати, але серединка залишитися твердою.
- Перемішати 1 1/2 чайної ложки солі, 2 столові ложки оливкової олії, гірчицю і чорний перець у великій мисці.
- Ретельно обсушити картоплю, а потім кинути в гірчичну суміш.
- Змастити деко чайною ложкою олії. Розкласти зверху картоплю плоскою стороною вниз. Запікати протягом 25 хвилин або доти, доки низ картоплі не підрум'яниться. Перевернути картоплю і готувати її ще 15-20 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як використовувати лимонну цедру в кулінарії. Сайт "Сьогодні" також ділився інструкцією, яка допомогти без проблем згорнути бісквітний рулет. Крім цього, ми писали, як смачно підсмажити гарбузове насіння в духовці зі спеціями.
Дивіться відео про найдорожчу у світі картоплю: