Як приготувати ідеальний томатний соус до пасти

6 липня 2018, 13:58
Для нього підійдуть як свіжі, так і консервовані помідори

Томатний соус до макаронів. Фото: valeria_aksakova/Freepik

Цей надзвичайно смачний соус можна подавати зі спагетті, додавати до піци, використовувати для лазаньї або для приготування домашньої шакшуки. Він складається всього з трьох основних інгредієнтів і готується неймовірно просто.

Томатний соус

Реклама

Інгредієнти:

  • 800 мл консервованих у власному соку помідорів або 1 кг свіжих
  • 5 столових ложок вершкового масла
  • 1 жовта ріпчаста цибуля
  • сіль, цукор і мелений перець за смаком
  • подрібнений базилік

Рецепт приготування:

1. Помідори очистіть від шкірки, цибулю почистіть і розріжте навпіл.

Реклама

2. Помістіть помідори разом з соком, вершкове масло і половинки цибулі до середньої каструлі. Доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть протягом 45 хвилин, або поки крапельки масла не почнуть відділятися від томатного соку. Приберіть з каструлі цибулю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Використовуючи занурювальний блендер, подрібніть томатний соус до бажаної консистенції. Приправте за смаком і додайте нарізану зелень.

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати соус болоньєзе від Джеймі Олівера. Ми також ділилися рецептами соусу бешамель.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: