Як приготувати хачапурі по-аджарськи

31 липня 2018, 13:57
Знамениті грузинські коржі із сирно-яєчною начинкою

Аджарські хачапурі Фото: depositphotos.com

Хачапурі – популярна страва грузинської кухні, яка представляє собою корж із сиром, м'ясом або рибою. Сьогодні ми приготуємо домашні хачапурі по-аджарськи – з яйцем і сиром.

Аджарські хачапурі

Реклама

Складові

Для тіста:

  • 650 г борошна
  • 400 мл води
  • 15 г солі
  • 3 г сухих дріжджів

Для начинки:

Реклама
  • 1.2 кг імеретинського сиру (можна навпіл із сулугуні)
  • 6 яєць
  • 100 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Дріжджі розвести теплою водою, додати в миску з борошном, посолити, влити теплої води і замісити тісто. Вимішувати протягом 10 хвилин. Тісто має вийти пластичним, не тугим. Дати постояти в теплому місці 2-3 години.
  2. Розділити тісто на шість частин. З кожної частини сформувати ковбаску. Розкачати в овальний корж. В середину викласти тертий сир. Краї коржика з'єднати по центру. Повинен вийти витягнутий пиріжок. Перевернути його швом униз.
  3. У центрі зробити поздовжній розріз. Розширити краї та злегка закатати. За формою хачапурі має нагадувати човник.
  4. Випікати в духовці, попередньо розігрітій до 200-220°С, протягом 10-12 хвилин.
  5. Вийняти з духовки, в центр кожного хачапурі розбити по яйцю і запікати ще кілька хвилин. Перед подачею на стіл покласти в них по шматочку вершкового масла.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування хачапурі. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати швидкі хачапурі на пательні. Крім цього, ми розповідали, як правильно їсти хачапурі.

Дивіться відео, як приготувати грузинський лимонад:

Реклама