Як приготувати груші в червоному вині з прянощами

7 вересня 2019, 11:35
У процесі приготування фрукти вбирають аромати вина і спецій

Пряні груші в вині – освіжаючий, ароматний і легкий осінній десерт. Він вимагає мінімум продуктів і зусиль на приготування.

Дивіться відео, як приготувати грушеве вино:

Реклама

Груші обов'язково повинні бути стиглими, але з щільною м'якоттю, а червоне вино – хорошої якості. Посуд для варіння бажано використовувати не надто широку, так як фрукти весь час повинні бути покриті рідиною.

Груші в червоному вині

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 6 груш
  • 1 пляшка сухого червоного вина
  • 100-150 г цукру
  • 1-2 палички кориці
  • 5-6 штук гвоздики
  • 2 шт. бадьяна
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • Сік і цедра 1 лимона
  • Сік і цедра 1 апельсина

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Вино з цукром, спеціями, лимонним і апельсиновим соком і цедрою довести до кипіння.
  2. Груші почистити, залишивши "хвостик". Щоб було зручніше поставити їх в ємність, зрізати дно.
  3. Додати фрукти в гаряче вино, накрити кришкою.
  4. Варити на невеликому вогні 30-40 хвилин, або поки груші не стануть м'якими. Зубочистка повинна вільно входити в м'якоть.
  5. Дістати фрукти. Вино уварити приблизно вдвічі, щоб вийшов сироп.
  6. Процідити, залити груші так, щоб вони були повністю покриті вином.
  7. Дати десерту настоятися протягом ночі.

З чим подавати пряні груші

Груші в червоному вині можна подавати разом з кулькою морозива, розтопленим шоколадом або десертним соусом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смачного пирога з грушею і мигдалем.