Як приготувати грінки для супу: ТОП-5 рецептів

14 березня 2018, 13:00
Сушимо крутони для перших страв

Грінки для супу. Фото: freepik.com

Грінки – приємне доповнення до супу, яке збагачує не тільки смак, але і текстуру страви. Необов'язково купувати готові сухарики, в яких напевно багато непотрібних штучних добавок. Підсушіть хліб самі відповідним вам способом.

Грінки з багета

Реклама

Фото: pixabay.com

Хрусткі грінки з багета невеликого діаметру відмінно підійдуть для густих супів з кремовою або пюреподібною текстурою.

Треба:

Реклама
  • 250 г середньої частини багета;
  • 80 г вершкового масла;
  • 1 ч. ложка гранульованого часнику;
  • 1 ч. ложка прованських трав.

Як приготувати:

Розріжте багет на тонкі кружальця товщиною не більше 5 мм.

Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці або в сотейнику на плиті, змішайте з часником і травами і почекайте, поки гранули розчиняться.

Реклама

Полийте цим соусом підготовлені кругляши і розкладіть їх на деку.

Розігрійте духовку до 160 °C.

Сушіть в ній грінки 10-15 хвилин до золотистого, потім переверніть і млоїть ще кілька хвилин.

Сухарики в мікрохвильовій печі

Фото: pixabay.com

Потребуватимуть від вас зовсім невеликих затрат часу.

Треба:

  • 3 скибочки хліба для тостів;
  • 2 ст. ложки гірчиці;
  • негострі спеції за смаком (сушена петрушка, каррі, паприка, розмарин).

Як приготувати:

Поріжте хліб кубиками, перекладіть до скляного посуду для СВЧ, встановіть потужність 800 Вт і запустіть піч на 1,5 хвилини.

Вимішайте гірчицю з вибраними спеціями в глибокій мисці, пересипте туди сухарики, швидко перемішайте і викладіть назад до жароміцної ємності.

Готуйте їх ще 2-3 хвилини, стежачи через віконце, щоб не підгоріли.

Солодкі грінки

Фото: pixabay.com

Прекрасний комплімент десертному супу.

Треба:

  • 1 солодка булочка;
  • 30 г вершкового масла;
  • по щіпці кориці і ванільного цукру.

Як приготувати:

Наріжте булочку на плоскі квадратики.

Дайте вершковому маслу розм'якнути при кімнатній температурі або розплавте його в мікрохвильовці, всипте корицю і ванільний цукор.

Промажьте грінки цією сумішшю за допомогою кулінарної кисті, укладіть на деко і підсушіть в духовці, прогрітій до 160 °C, до зарум'янювання з обох сторін.

Духмяні часникові сухарики

Фото: pixabay.com

Можна приготувати в сковороді.

Треба:

  • 300 г пшеничного хліба;
  • 3 зубчики часнику;
  • 50 мл рослинної олії.

Як приготувати:

Очистіть часникові зубчики від лушпиння та дрібно поріжте.

Прожарити рослинну олію, підсмажте в ній овоч майже до чорноти і викиньте.

Розріжте хліб на кубики або смужки і смажте в часниковому жирі, помішуючи лопаткою.

За бажанням можна посипати сушеною зеленню.

Грінки для знаменитого французького цибулевого супу

Фото: pixabay.com

Робляться по-особливому з ніжним сирним прошарком.

Треба:

  • 4 тоненькі скибочки білого батона;
  • 40 г твердого сиру;
  • 20 г вершкового масла.

Як приготувати:

Намажте кожен шматочок хліба вершковим маслом, покрийте два з них тертим сиром і зліпите з іншими двома скибочками.

Запечіть грінки в духовці при 160 °C в вогнетривкій формі, застеленій пергаментним папером.

Занурте їх до супу перед подачею.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами смачних пісних супів. Ми також писали, як приготувати тушковану стручкову квасолю з помідорами чері.

Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: