Псний гороховий суп чудово підходить для лікувального або дієтичного харчування. Горох містить білки, вуглеводи, корисні речовини, що добре засвоюються людським організмом і попереджають виникнення інфарктів, гіпертонічної хвороби.
При приготуванні пісного горохового супу необхідно враховувати кілька секретів.
Суп без м'яса зробити смачним здатний навар, який виходить завдяки картоплі і гороху. Також перед тим, як варити суп, приготуйте овочевий бульйон на основі моркви, селери і різних спецій. Саме бульйон зробить гороховий суп смачним навіть в пісному варіанті.
Рецепт пісного горохового супу
Фото: pixabay.com
Інгредієнти:
- 200 г сухого гороху
- картопля середнього розміру – 4 шт.
- морква – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 2 шт.
- часник – 1 зубчик
- 2 ст. ложки пшеничного борошна
- лавровий лист – 3-4 шт.
- запашний перець – 5 горошин
- 3 л води – для бульйону
- рослинна олія – на смак
- сіль за смаком
- зелень – петрушка, кріп
Як приготувати:
1. Промийте сухий цілий горох, потім помістіть до миски, залийте холодною водою і відправте до холодильника на ніч.
2. До каструлі налийте води, покладіть дрібно порізану цибулю, половинку очищеної моркви, порізану невеликими шматочками, запашний перець горошком і лавровий лист, доведіть до кипіння, а потім варіть близько 30 хвилин.
3. Тим часом помийте, очистіть картоплю, поріжте невеликими кубиками і разом з горохом додайте до супу.
4. Доведіть гороховий суп до кипіння, потім варіть 20 хвилин. Якщо на поверхні утворюватиметься піна, її необхідно зняти ложкою.
5. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно пошинкуйте, також потріть на терку половинку моркви, що залишилася.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
6. На розігрітій сковороді обсмажте моркву і цибулю в рослинній олії.
7. На сухій сковороді прожарити пшеничне борошно протягом 3-5 хвилин, поки вона не потемніє.
8. До горохового супу акуратно всипте борошно, при цьому постійно помішуючи. Потім додайте овочеву зажарку, не забудьте посолити і варіть близько 10 хвилин, потім вимкніть і залиште настоятися 20 хвилин.
Подавати пісний гороховий суп слід гарячим. Також можна прикрасити дрібно порізаною зеленню.
Рецепт пісного горохового супу-пюре
Фото: pixabay.com
Інгредієнти:
- 200 г гороху
- селера – 1/8 кореня
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 1,5 л води
- зелень – петрушка, кріп
- сіль за смаком
Як приготувати:
1. Промийте і замочіть горох на 4-5 годин.
2. Корінь селери помийте, почистіть і поріжте соломкою.
3. Через зазначений час поставте горох варитися, додайте до нього порізану селеру. Після того, як доведете воду до кипіння, зробіть вогонь мінімальним і варіть горох до готовності. Горох вариться близько 60-70 хвилин, що визначається часом його замочування.
4. Тим часом помийте, почистіть, дрібно поріжте ріпчасту цибулю кубиками і потріть моркву на дрібній тертці. Цибулю і моркву необхідно пасерувати на рослинній олії протягом 4-5 хвилин.
5. До гороху додайте цибулю і моркву, варіть 5 хвилин, потім дайте супу охолонути і за допомогою блендера перетворіть його на пюре. Гороховий суп перемішайте, посоліть і знову доведіть до кипіння.
6. Подавати гороховий суп-пюре слід гарячим, посипавши дрібно порізаним коріандром і кропом.
Смачного!
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами смачних пісних супів. Ми також писали, як приготувати тушковану стручкову квасолю з помідорами чері.
Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі для пісних страв: