Як приготувати гречану запіканку: покроковий рецепт від Григорія Германа

22 травня 2020, 13:11
Рецепт гречаної запіканки з куркою, грибами і сиром

Запіканка з гречки в духовці / Фото: Скріншот із відео

Гречана запіканка з куркою, грибами і сиром – незвичайна, але дуже смачна страва, яку можна поставити навіть на святковий стіл.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Гречана запіканка в духовці

Запіканка з гречки в духовці / Фото: Скріншот із відео

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 50 г сухих грибів
  • 250 г печериць
  • Вершкове масло
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г гречаної крупи
  • 2 курячі стегенця
  • 2 ст.л. сметани
  • 250 г моцарели
  • Сіль перець
  • Зелень
  • Рослинна олія

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Залийте сухі гриби окропом і дайте настоятися 10 хвилин.
  2. Розігрійте олію в сковороді, додайте великий шматок вершкового масла.
  3. Цибулю, часник і гриби наріжте.
  4. Обсмажте цибулю в олії до прозорості. Потім додайте часник. Коли вони підрум'яняться, додайте гриби і смажте до м'якості.
  5. Всипте гречку і перемішайте. Додайте сушені гриби разом з рідиною. Посоліть і поперчіть.
  6. Курку наріжте кубиками.
  7. Викладіть вміст сковороди в прямокутну форму для кексу. Посипте тертим сиром і викладіть зверху сиру курку. Приправте за смаком. Змастіть сметаною і посипте нарізаною зеленню. Викладіть зверху тертий сир.
  8. Готуйте в розігрітій до 170 ° С духовці 15 хвилин або до готовності.

Як подавати гречану запіканку

Трохи остудіть і подавайте разом зі свіжими овочами.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом гречаного багета . Ведучий також показав, як зробити гречані млинці з гарбузом .