Як приготувати гречку з грибами в горщику

15 січня 2018, 14:20
Рецепт від ведучого передачі "Ранок з Україною" Олексія Суханова

Гарнір з гречки і грибів Фото: pixabay.com

Секрет смачної гречки – перед варінням потрібно злегка її обсмажити. Гриби підійдуть будь-які – печериці, лисички або білі.

Гречка з грибами в духовці

Реклама

Фото: телеканал "Україна"

Складові:

Реклама
  • гречка – 150 г
  • гриби – 5 шт.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • зубчик часнику – 1 шт.
  • цибуля – 1/4 шт.
  • морква – 1/2 шт.
  • рослинна олія – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

1. Гречку перебрати, скласти на сковороду, додати лавровий лист. Смажити гречку потрібно тільки кілька хвилин, щоб вона підсохла.

2. Нарізати цибулю невеликими кубиками, моркву натерти на тертці. Гриби розрізати на 4 частини. У горщик налити трохи води, додати зубчик часнику і відправити туди підсмажену гречку разом з лавровим листом, накрити горщик кришкою.

Реклама

3. У сковорідку налити рослинну олію, додати туди гриби, моркву і цибулю, також посолити і поперчити. Все це добре перемішати.

Порада: Довго обсмажувати овочі не потрібно, відправити їх в горщик і перемішати. Якщо гречка з грибами дуже густі, додати воду або бульйон і ще раз добре перемішати, і накрити кришкою.

4. Відправити в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин.

Гречка з грибами в горщику готова! Її можна подавати як самостійне блюдо або гарнір.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом картопляної запіканки з грибами. Ми також розповідали, як приготувати закусочні трубочки з тіста з печерицями.

Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою за рецептом Олексія Суханова: