Як приготувати гарячий яблучний сидр зі спеціями

8 січня 2018, 07:26
Це відмінний напій для холодної пори року

Яблучний сидр Фото: Michigan Apple Committee

Пропонуємо один з найпопулярніших новорічних напоїв в США, Канаді та ряді країн Західної Європи. Яблучний сік, зварений з додаванням запашних спецій і цитрусових, воістину закрутить голову і задасть святковий тон.

Пряний яблучний сидр

Інгредієнти на 4 порції:

Реклама
  • 1 л яблучного соку (в ідеалі – свіжовичавленого нефільтрованого)
  • 2 палички кориці
  • 1/2 апельсина
  • 1 яблуко, порізане кубиками (за бажанням)
  • 1/4 лимона
  • 6 бутонів гвоздики
  • 6 зерняток запашного перцю
  • 2 коробочки кардамону
  • 1 зірочка анісу
  • вода

Рецепт приготування:

1. У апельсин увіткнути бутони гвоздики, відкласти.

2. Всі спеції скласти в каструлю з товстими стінками і обсмажити на середньому вогні 1 хвилину.
Додати трохи води так, щоб вона закривала дно каструлі, і довести до кипіння.

Реклама

3. Варити протягом двох хвилин.

4. Залити прянощі яблучним соком, додати апельсин з бутонами гвоздики, лимон, нарізаний кружками, і яблуко. Варити на середньому вогні до дуже гарячого стану, але ні в якому разі не доводити до кипіння!

5. Накрити сидр кришкою і дати настоятися протягом 10-15 хвилин.

Реклама

6. За допомогою вилки притиснути апельсин і лимонні дольки на дно каструлі, необхідно вичавити з фруктів залишки соку.

7. Подавати сидр гарячим у високих жароміцних келихах.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати глінтвейн і чим цей напій з червоного вина зі спеціями корисний для здоров'я.